Streep door Feyenoord – Vitesse

7 mei 2015 | Van onze AS-redactie

Burgemeester Aboutaleb heeft het duel Feyenoord – Vitesse voor zondag verboden. Volgens het gemeentebestuur van Rotterdam kan de veiligheid niet gegarandeerd worden, omdat er geen agenten beschikbaar zijn wegens politie-acties.

Er zijn acties door de politie voor een betere cao. “Dit betekent dat de geplande wedstrijden niet mogen rekenen op een volwaardige ondersteuning door de politie. Het is uiteindelijk aan de burgemeesters van de speelsteden om te beoordelen of het verantwoord is de voetbalwedstrijden te laten doorgaan”, zei een woordvoerder van de politie al eerder.

“De werkonderbrekingen van de politie zijn zowel voor als tijdens de wedstrijd, waardoor ik de veiligheid van de spelers en supporters en de openbare orde in de stad niet kan waarborgen”, aldus Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. “Het is niet verantwoord om daar enig risico in te nemen, daarom kan ik deze wedstrijd niet laten doorgaan.”
De KNVB spreekt van een ‘sportief gezien onwenselijke situatie’. De voetbalbond betreurt het ook dat clubs, spelers en fans de dupe worden van een cao-conflict tussen de politie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Ook betaalzender Fox Sports is niet blij met de actie van de politie. ‘Je kunt je afvragen of het chique is dat een conflict tussen het ministerie en de politie wordt uitgevochten over de rug van de supporters en clubs’, zo liet een woordvoerder via verschillende media weten. 
De KNVB heeft inmiddels bekendgemaakt dat alle andere acht duels op zondagmiddag (14.30 uur) wel doorgaan. Feyenoord- Vitesse wordt mogelijk komende maandag gespeeld. Daarover zijn de KNVB, Feyenoord, Vitesse en de gemeente Rotterdam in gesprek. Uiterlijk valt vrijdagmiddag 17.00 uur een beslissing.