Straf voor Matavz gehandhaafd

26 januari 2018 | Van onze AS-redactie

De tuchtcommissie heeft Tim Matavz vrijdag met een uitsluiting van vijf wedstrijden bestraft, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. De tuchtcommissie achtte bewezen dat de aanvaller van Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen van 20 januari 2018 (1-1) een elleboogstoot heeft uitgedeeld aan Denzel Dumfries van Heerenveen.

De tuchtcommissie komt tot dit oordeel op basis van tv-beelden en verklaringen van betrokkenen. De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal eerder deze week.
Matavz is in beroep gegaan tegen de schorsing en is daardoor zaterdag inzetbaar voor Vitesse in de uitwedstrijd tegen  PEC Zwolle. Dat kan nog veranderen als de commissie van beroep zwaarwegende redenen ziet om de schorsing niet op te schorten.
Volgens de tuchtcommissie was op het moment van de elleboogstoot geen sprake van een duel om de bal. De tuchtcommissie meent dat Matavz zijn tegenstander Dumfries opzocht en hem vervolgens met zijn elleboog in zijn gezicht raakte.
Televisiebeelden tonen aan dat het spel stil lag voor een ingooi van Vitesse, toen Matavz de elleboogstoot uitdeelde.

Bron: KNVB.nl

* Foto boven: Tim Matavz (9) ziet Daniel Hoegh de bal in eigen doel schieten ((Foto: Wil Kuijpers Fotografie)