Stopt SC Rheden de ongeslagen reeks van SML en pakt AZ 2000 eindelijk weer drie punten?

30 maart 2019 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de eerder afgelaste afgelaste veertiende speelronde afgewerkt. Blijft AVW ’66 door een goed resultaat in de topper bij Unicum volop meedoen in de race om de titel in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal of doet de Westervoortse ploeg een stapje terug? En pakt AZ 2000 in de derde klasse A na elf wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens drie punten bij JVC Cuijk? En kan SC Rheden in de derde klasse C van het zondagvoetbal de ongeslagen reeks van negen wedstrijden van SML een halt toeroepen? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
Unicum – AVW ’66 (15.00 uur)

Vier ploegen strijden in de tweede klasse G om de titel. Woudenberg (36 punten uit 19 wedstrijden), Unicum (35 uit 19), Valleivogels (35 uit 19) en AVW ’66 (33 uit 19) hebben inmiddels afstand genomen van de overige ploegen.

Met de wedstrijden Woudenberg – Valleivogels en Unicum – AVW ’66 komt de top vier zaterdagmiddag tegen elkaar in actie. AVW ’66 herstelde zich vorige week zaterdag bij VVOP (3-2 winst) van de daarvoor geleden thuisnederlaag (0-1) tegen Blauw Geel ’55. Na vier zeges en een gelijkspel was dat voor de ploeg van trainer Wouter van der Ent in 2019 het eerste verlies.
Een nieuwe nederlaag bij Unicum zou de Westervoortse formatie terugwerpen in de strijd om de titel. In 2019 pakte AVW ’66 16 punten in 7 wedstrijden, Unicum pakte er in evenveel duels 14. De heen wedstrijd is Westervoort eindigde in een gelijkspel: 3-3.
Prognose: 1-2.

Derde klasse A
JVC Cuijk – AZ 2000 (15.30 uur)

Het gelijkspel van AZ 2000 tegen ESA (2-2) zorgde twee weken geleden voor het nodige optimisme, maar na de 2-0 nederlaag van vorige week zaterdag bijn het Nijmeegse Uni VV is de ploeg van trainer Patrick Baltus gezakt naar dertiende en laatste plaats. Die positie betekent aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie.

Bob van Zomeren haalt uit namens AZ 200 in het met 2-0 verloren duel met Uni VV, maar het schot zal worden geblokt. (Foto: Jan van Zomeren)

Zaterdagmiddag gaat AZ 2000 (12 uit 17) op bezoek bij JVC Cuijk, dat met 12 uit 16 de voorlaatste positie bekleed. JVC Cuijk won voor het laatst op 15 december van het vorig jaar, toen OVC ’85 met een 2-1 nederlaag werd teruggestuurd naar Oosterbeek.

Jakim Rozal glipt langs drie verdegigers van Uni VV. (Foto: Jan van Zomeren)

In 2019 was het voor de Noord-Brabantse ploeg kommer en kwel en gingen alle vijf gespeelde wedstrijden verloren.
AZ 2000 bleef al elf wedstrijden zonder overwinning. De laatste dateerde van 3 november van het vorig jaar, uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen JVC: 2-1. Twee gelijke spelen en negen nederlagen volgden.
Een nieuwe nederlaag voor AZ 2000 zou rechtstreekse degradatie dichtbij brengen.
Prognose: 1-1.


Zondagvoetbal
Derde klasse C
SC Rheden – SML (14.00 uur)

De titelstrijd in 3C lijkt nog slechts een tweekamp tussen MASV (42 uit 19) en OBW (38 uit 19), de winnaar van de eerste periodetitel. Als MASV zondagmiddag wint van Ruurlo is de Arnhemse ploeg de tweede periodekampioen en in ieder geval al verzekerd van nacompetitie.
In dat geval geeft de derde plaats in de eindrangschikking recht op deelname aan de nacompetitie. VDZ, SML en SC Rheden (alle 33 uit 19) en Grol (32 uit 19) komen daarvoor nog in aanmerking.

De spelers van SC Rheden na de 0-3 van Joep Sangers in de uitwedstrijd tegen SML. het werd uiteindelijk 0-4. Neem SML revanche? (Foto: Anne Dreuning)

SC Rheden en SML kunnen elkaar in die strijd dus een slag toebrengen in hun onderlinge duel. SML heeft ook nog kans op de tweede periodetitel, want bij puntenverlies van MASV (18 uit 8, doelsaldo +13) en winst van SML (17 uit 8, +7), neemt de ploeg van David Roig Garcias de eerste plaats in de tweede periode over van MASV. SML is dan nog wel afhankelijk van Doetinchem (14 uit 7, +10), dat zondagmiddag op bezoek gaat bij FC Trias en en op zondag 28 april nog thuis moet inhalen tegen VVO.

SML is al negen duels ongeslagen en pakte daarin 23 punten. Afgelopen zondag kwamen de Arnhemmers echter niet verder dan een gelijkspel tegen FC Trias (0-0).
SC Rheden wisselt prima resultaten af met onverwachte nederlagen. De ploeg van trainer Wilco Klop zal echter met plezier terugdenken aan de heenwedstrijd bij SML (4-0 winst), maar SML aast op revanche.
Prognose: 2-2

Vierde klasse D
Arnhemia – RKPSC (14.00 uur)

Arnhemia heeft bewogen weken achter de rug. Na de gestaakte wedstrijd tegen HC ’03 werd de Arnhemse ploeg bestraft met een punt in mindering, maar verdienstelijke resultaten tegen Groessen (4-2 winst) en veluwezoom (1-1) stemden trainer Marlon keizer tevreden. De 8-2 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen CHRC, afgelopen zondag, zorgden weer voor een mineurstemming.

Arnhemia was afgelopen zondag niet opgewassen tegen CHRC. De 8-2 nederlaag was wel wat geflatteerd. (Foto: Sjaak Bouwmeister)

Tegen RKPSC, met 3 uit 16 de nummer laatst op de ranglijst, zal de Arnhemse ploeg alleen met een zege genoegen nemen. Met 19 uit 17 hoeft Arnhemia niet te vrezen voor directe degradatie, maar om de nacompetitie te ontlopen zijn 3 punten tegen RKPSC bittere noodzaak.
RKPSC of Eendracht (4 uit 16) degradeert rechtstreeks. Van het viertal ONA ’53 (20 uit 18), Arnhemia (19 uit 17), GVA (16 uit 14) en Veluwezoom (16 uit 17) zal nog één ploeg zich via de nacompetitie moeten handhaven.
Prognose: 2-0

Westervoort – DVV (14.00 uur)
Aan een kampioenschap van DVV twijfelt in de vierde klasse D niemand meer. De ploeg van trainer Ron Olyslager gaat met 45 punten uit 17 wedstrijden onbedreigd aan kop. Jonge Kracht (36 uit 17) en Westervoort (34 uit 17) volgen op gepaste afstand.

Los van de stand is Westervoort – DVV een prestigeduel. Een wedstrijd die beide ploegen per se niet willen verliezen. DVV kan bij een zege deze ‘concurrent’ definitief afschudden. Westervoort kan bij een overwinning een goede stap zetten richting tweede periodetitel. DVV pakte de eerste en gaat ook in de tweede met een honderd procent score (21 uit 7) aan kop. Westervoort volgt met 15 uit 7, Groessen heeft 13 uit 7. Ook Jonge Kracht (11 uit 6) en Veluwezoom (10 uit 6) liggen nog op de loer.
DVV won de thuiswedstrijd tegen Westervoort met 3-0, maar bij de ploeg van trainer Harold Dengerink leven ongetwijfeld revanchegevoelens.
Prognose: 1-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma.