STERKTE DAAN!

15 april 2019 | Van onze AS-redactie

Liever had hij tussen zijn strijdmakkers op het veld gestaan. De kraker tegen OBW moest Daan van der Held zondagmiddag echter vanaf de zijkant bekijken. De speler van VDZ raakte in het Arnhem Cupduel met De Paasberg, vorige week dinsdag, zeer ernstig geblesseerd. Voor aanvang van de wedstrijd tegen OBW verrasten spelers en staf van VDZ met een hartverwarmende actie de jonge, talentvolle verdediger.

Zijn ploeggenoten en de staf van VDZ betraden het veld bij opkomst in een shirt met de tekst STERKTE DAAN! Zittend in een rolstoel wenste Van der Held zijn ploeggenoten succes. De actie van zijn teammaten en de staf van VDZ verraste de verdediger volledig. “Er werd mij vooraf gevraagd of ik op bij de opkomst op het veld wilde gaan staan. In het middelpunt staan, dat hoefde voor mij niet zo. maar het was een heel mooi gebaar. Een brok in mijn keel? Dat viel wel mee, ik heb me sterk gehouden.”

Trainer Habib Al Mohsinawi van VDZ wenst Daan van der Held sterkte.

Van der Held raakte vorige week dinsdag zwaar geblesseerd tijdens het Arnhem Cup duel met De Paasberg. Na een wilde overtreding van een speler van de thuisploeg waren de gevolgen voor Van der Held vreselijk. De enkel uit de kom, afgescheurde enkelbanden en een kuitbeenbreuk.

Van der Held: “Ik heb die speler niet aan zien komen. Ja, op het allerlaatste moment vanuit een ooghoek, maar dan heb je geen tijd meer om te reageren als iemand schuin van achteren komt invliegen.”

Van der Held verging daarna van de pijn en kreeg niet veel meer mee. “Ik heb gehoord dat spelers naar me toe kwamen, maar meteen weer wegliepen. Het was een heel naar gezicht. In de kleedkamer was het daarna een begrafenisstemming, zo heb ik begrepen. Medespelers hebben met tranen in de ogen gezeten.”Op het veld is er verder niets gebeurd. “Ik heb gehoord dat het mede door het optreden van de scheidsrechter (Marcel Brandenbarg, red.) rustig is gebleven. Complimenten dus voor hem en ook de mensen van De Paasberg hebben het verder netjes afgehandeld.”

Daan van der Held. (Foto: VDZ)

Van der Held hoeft voorlopig niet aan voetballen te denken en wordt woensdag geopereerd. “Ik krijg schroeven in mijn enkel en de kuitbeenbreuk moet vanzelf genezen. Na de operatie moet ik zes weken in het gips en daarna revalideren. Ik moet waarschijnlijk opnieuw leren lopen.”
De verdediger van VDZ is voornemens terug te keren op het voetbalveld. “Dat is wel de bedoeling. Ik ga er ook vanuit dat het allemaal weer goed komt. Ik hoop rond de winterstop van het volgende seizoen weer op het veld te staan.”

Van zijn vrienden en ploeggenoten ondervind Van der Held heel veel steun. “De jongens doen alles voor me. Ze doen boodschappen en komen bij me koken. Geweldig toch?”

* Foto geheel boven: De ernstig geblesseerde Daan van der Held wenst zijn ploeggenoten van VDZ succes voor het duel met OBW. (Foto: Sasja Welling)
* De overige foto ’s zijn ook gemaakt door Sasja Welling.

Daan van der Held, te midden van zijn ploeggenoten en staf van VDZ.