Sterk veld in Ronde van Elden

16 juni 2012 | Van onze AS-redactie

De Ronde van Elden belooft zondag 17 juni een waar spektakel te worden. Was de koers vorig jaar alleen open voor amateurs, nu verschijnen ook de elite en beloften aan de start. Ook de lokale held Luuc Bugter (18) rijdt mee.

“De wedstrijd voor de grote jongens zit vol vol. We hebben meer dan 90 inschrijvingen”, vertelt Wouter van Leeuwen van de Arnhemse wielervereniging RETO.
Van Leeuwen rekent zichzelf niet tot de favorieten. “Ik denk dat het voor mij vooral ‘volgen’ wordt.”
Wielervereniging RETO is in de wedstrijd over 80 kilometer voor amateurs/elite/beloften met 9 man vertegenwoordigd. Behalve van leeuwen verschijnen ook Ralf steegs, Rick Vogelpoel, Antal den Breejen, Bob Douma, Rick Hoven, Joost de Jong en Mark Langenkamp aan de start. Mario Willemsen, vorig jaar zesde, heeft zich wel ingeschreven maar zijn deelname is nog twijfelachtig. Willemsen brak onlangs zijn pols.
Steegs eindigde vorig jaar als vierde. De overwinning ging toen naar Arjan van Gaveren uit Nijverdal. Hij heeft zich voor de editie van zondag niet ingeschreven.
Thom van Dulmen uit Didam behoort in Elden tot de favorieten, maar ook oud-prof Hans Vonk uit Arnhem, Rick van Ijzendoorn, Ronald Roos, Wim Stroetinga en Wouter Haan behoren tot de kanshebbers.
Eldenaar Luuc Bugter is een gevaarlijke outsider. “Ik weet niet of ik tot de favorieten behoor. Dat is vooraf moeilijk te zeggen”, vertelt de eerstejaar belofterenner. “Ik ken ook nog niet iedereen.”
De Ronde van Elden maakt deel uit van een heus dorpsfeest, de Eldense Draai, met onder meer een braderie en een feestplein met allerhande sportieve activiteiten. Start en finish zijn op de Rijksweg West, ter hoogte van De Brink. Het parkoers is 1700 meter lang.

Programma Ronde van Elden
11.00 uur: Sportklasse, wedstrijd over 40 kilometer
12.15 uur: Junioren, wedstrijd over 60 kilometer
15:15 uur: Amateurs/Elite/Beloften, wedstrijd over 80 kilometer