Sterk optreden van AAC 1899 bij LHC

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben de smaak in de regioklasse B te pakken. In Lemelerveld zetten zij zondag de goede reeks voort door LHC met 24-21 te verslaan. Lynn Schoenaker (foto) was voor AAC 1899 het best op schot met 7 treffers.

AAC 1899 startte de wedstrijd in de wetenschap dat LHC van de laatste 8 wedstrijden er 7 had gewonnen en dus in de winning-mood zat. LHC kende en valse start in de competitie, waardoor de ploeg nu tegen degradatie speelt. AAC 1899 won vorige week met voortreffelijk spel tegen titelkandidaat Voorwaarts en wilde die lijn zondag doortrekken.
In uitwedstrijden heeft AAC 1899 het echter vaak lastig, dus zag de ploeg het duel met LHC toch  met enige zorg tegemoet. 
LHC opende de score, maar de ploeg voldeed aan de opdracht van coach Niels Bouwman door via snelle tegenaanvallen te scoren: 1-3.  Binnen een mum van tijd hadden de dames van LHC de stand weer gelijk getrokken, maar het was telkens AAC dat het initiatief nam. Bij rust leidde de Arnhemse formatie met 12-11.
Vlak na rust vervielen de dames van AAC 1899 kort in een oude fout door niet scherp aan de tweede helft te beginnen. Sinds de 1-0 voorsprong had LHC niet meer aan de positieve kant van de score gestaan, maar dit veranderde vlak na rust: 13-12 in het voordeel van LHC.
De handbalsters uit Arnhem moesten snel een tandje bijzetten om de wedstrijd niet uit hun handen te laten glippen. AAC scoorde driemaal achter elkaar en de voorsprong van 2 doelpunten werd niet weggeven. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek het er nog even op dat LHC een gelijkspel kon afdwingen, maar door de koelbloedige afronding van Hayke van Valburg bij penalty’s, een sterk keepende Hilde Koehorst, en Lynn Schoenaker die 50 seconden voor tijd een belangrijk doelpunt scoorde, stond AAC weer met 2 doelpunten voor. De wedstrijd werd vervolgens professioneel uitgespeeld: 21-24.
Coach Niels Bouwman was tevreden over de wedstrijd. Hij baalde er van dat er veel open kansen werden gemist, maar was verheugd over de einduitslag. “Dit soort wedstrijden hadden we in het begin van het seizoen verloren. De keepster van LHC speelde een hele goede partij, waardoor LHC lang in de wedstrijd kon blijven.”

Doelpunten AAC 1899: Lynn Schoenaker 7, Hayke van Valburg en Kirsten Rolfes 4, Eva de Munnik en Carly David 3, Jessica Pel, Manon Jansen en Dieuwertje Gerritsen 1.

Uitslagen regioklasse B
LHC – AAC 1899                     21-24
Iason – OBW                             26-16
VIOS – Heeten                          18-32
Angeren – Loreal 2                 18-22
Voorwaarts – Loreal 2            28-20
Margraten – Angeren             14-12
NOAV – Swift 2000                  18-17