Sterk Oost-Arnhem laat zege glippen

12 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn hebben hun laatste competitieduel in de overgangsklasse B gelijk gespeeld. De thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar eindigde in 24-24.

De wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van Peter Hage, die door een enkelblessure niet meer in actie zal komen. Hage liet zien nog een aardig balletje te kunnen gooien en scoorde 4 doelpunten. De korfballer kreeg, net als Debby van Koningsveld (ook 4 goals) 20 minuten voor tijd een publiekswissel.
Vooral in de eerste helft speelde Oost-Arnhem uitstekend. “Het was heel goed”, zei coach Laura van den Haak. Alles waarop we de laatste weken hebben getraind, kwam eruit. Het was geweldig om te zien.”
Van den Haak had haar ploeg opgedragen vooral plezier te hebben en er iets moois van te maken. Dat lukte voor de pauze in alle opzichten, want de thuisploeg leidde bij rust met 14-9.
Na de hervatting scoorden beide ploegen aanvankelijk om en om, maar via 16-11 stokte na 18-14 de scoringsdrift in het vak met Thijs Broenink en Rick Verdouw. Van den Haak voerde 20 minuten voor tijd bij 22-20 ook haar wissels door. “Misschien had ik dat iets later moeten doen, maar ik wilde Jante en Gjalt de Vries ook de nodige speeltijd geven”, zei Van den Haak. “Omdat ook Emiel Broenink door de scheidsrechter de wedstrijd werd uitgefloten, kon het geroutineerde Vriendenschaar dichterbij komen.”
Bij een 24-23 voorsprong voor Oost-Arnhem liet de arbiter een overtreding op Emiel Broenink onbestraft. “De bal ging toen naar het andere van en Vriendenschaar scoorde de gelijkmaker”, aldus Van den Haak, die lovend was over het spel van Doute de Vries.

Opstelling Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn, eerste aanval: Thijs Broenink 3, Rick Verdouw 6, Minke de Jager 1, Doute de Vries 3.
Eerste verdediging: Emiel Broenink 1, Peter Hage 4 (50. Gjalt de Vries 1), Linda Eijkhout 1, Debby van Koningsveld 4 (50. Jante de Vries).

Uitslagen Overgangsklasse B
Oost-Arnhem – Vriendenschaar    24-24
GKV – Oranje Wit                                27-22
Nieuwerkerk – Vitesse                       nnb
Tjoba – Rheko                                     nnb