Sterk ESCA buigt toch voor koploper

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De voetballers van ESCA vochten zaterdag in de vierde klasse A als leeuwen. De strijdlust van de Arnhemse ploeg werd echter niet beloond. koploper DVE Trajanus bleek uiteindelijk toch te sterk: 1-3.

In een hoogstaande wedstrijd toonde ESCA zich strijdbaar. Na de driepunter van vorige week tegen Wodanseck was het vertrouwen bij ESCA groot. De Arnhemmers gingen dan ook fel van start en waren de betere ploeg. Tot grote kansen leidde dat echte niet.
Het omslagmoment kwam toen Jules Vullings en Reinout Leeuwenkuijl bij ESCA al in de eerste helft moesten uitvallen. Ondanks dat hun vervangers zich goed staande hielden, werd DVE langzaam aan beter. Vlak voor rust resulteerde dit in de 0-1. Een fout in de opbouw werd genadeloos afgestraft door de koploper. ESCA kwam daarna sterk terug. Nog voor rust miste Tim Houweling een penalty, maar een minuut later revancheerde de spits zich door alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. Ruststand 1-1.
De tweede helft was duidelijk voor DVE. De goed ingespeelde Nijmegenaren waren constant gevaarlijk. Op weg naar een doelpunt stuitten de Nijmeegse aanvallers echter telkens op de sterk spelende ESCA-doelman Bart Dopper (foto). Lang hield de ESCA-muur stand, maar brak uiteindelijk toch. Een scherpe aanval over links werd keurig teruggelegd, waarna de spits van DVE kon binnenschieten: 1-2.
 Het was daarna alles-of-niets voor ESCA. De thuisploeg werd nog tweemaal gevaarlijk via Bart Jan van Elk en Thijs Bolder, de gelijkmakert bleef uit. Het slotakkoord was twee minuten voor tijd voor DVE. Wederom een aanval over links resulteerde in de 1-3 eindstand. Ondanks het verlies kon ESCA met opgeheven hoofd het veld verlaten. De ploeg had gevochten voor wat het waard was.

Uitslagen Vierde klasse A
ESCA – DVE trajanus                 1-3
Duno D –  Wageningen             0-4
Alverna – AZ 2000                    3-2
EMM – SC Oranje                        1-2
Germania – Wodanseck            3-1
Oranje Blauw – Ede Victoria      3-1