Sterk AZ 2000 laat vele kansen liggen

26 februari 2011 | Van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft in 4A van het zaterdagvoetbal 3 punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Germania. De ploeg van trainer Bob van Londen (foto) was met 4-0 te sterk voor de Groesbeekse formatie.

AZ 2000 startte ijzersterk. Het enorme veldoverwicht en het vele balbezit leidden in de eerste 20 minuten tot vele kansen, maar een treffer bleef uit.
Na een half uur kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Wesley van Londen schoot de bal van 25 meter in het Groesbeekse doel: 1-0. AZ 2000 verzuimde daarna door te drukken. De bezoekers waren zelfs na counters 2 keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar beide keren voorkwam de paal een doelpunt.
Trainer Bob van Londen van AZ 2000 maakte zijn mannen tijdens de rust duidelijk dat het nog geen gelopen koers was. Die woorden waren niet aan dovemansoren gericht. De thuisclub pakte de draad op. Nadat opnieuw enkele kansen waren gemist, kwamen de gastheren na een prachtige steekpass van Damir Alijagic door Bob van Zomeren op 2-0. Voor Van Zomeren was het zijn zevende treffer van het seizoen.
Het Groesbeekse verzet was daarmee gebroken en de thuisclub liep simpel uit naar 4-0. Jonathan Pal en Stefan van de Sluis waren verantwoordelijk voor de doelpunten.
Bij AZ 2000 was er tevredenheid over het vertoonde spel, maar trainer Bob van Londen kraakte ook nog een kritische noot. “We hebben te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Daarin moeten we ons verbeteren.”


Bob van Zomeren van AZ 2000 scoorde tegen Germania zijn zevende doelpunten van het seizoen.