Stefan Nab eerste halve finalist op DAAN Open

29 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Stefan Nab heeft zich woensdagavond in categorie 2 als eerste speler geplaatst voor de halve finale van DAAN Open, het tennistoernooi op de banen van TV Beekhuizen in Velp. Nab, lid van De Helster uit Elst, versloeg in de kwartfinale Lody Teeuwsen van TV Beekhuizen in twee sets: 6-4, 6-3.

Nab (foto) treft vrijdag 30 juni in de halve finale de winnaar van de partij Daniël Fennis – Quinten Kleiboer. Die ontmoeting wordt donderdagavond (29 juni, 20.00 uur) gespeeld. Dan staat ook de kwartfinale tussen Arjan Pastoors, de winnaar van vorig jaar, en Erik Goris op het programma. De laatste kwartfinale tussen de als eerste geplaatste Tom van Gruijthuisen en Jordy Visser is vrijdagavond (30 juni, 20.00 uur).

Bij de vrouwen zijn in categorie 2 al drie van de vier halve finalisten bekend. Marleen Jansen (TV Beekhuizen) won dinsdag al van Lonneke Muhlhaus (TC Bemmel) en Marwi Hakimi (TC Salland) versloeg woensdagavond al Anna Beatriz Novo Bertorelli (TV Beekhuizen) in drie sets: 4-6. 6-3, 6-4.
De als tweede geplaatste Shanna de Cortie (TV Beekhuizen) hoeft haar kwartfinalewedstrijd niet te spelen, omdat ploeggenote Loïs Wagenvoort zich voor die partij heeft afgemeld. De als eerste geplaatste Miriam Westerink kan zich donderdagavond (29 juni, 18.30 uur) als laatste plaatsen voor de halve finale. De Rhedense komt dan in actie tegen Margo Kok (Rapiditas). Kok versloeg in de eerste ronde Merel te Pas (Avanti ’55) in twee sets: 6-3, 6-1.