Steenvoorden weigert voorstel

22 november 2017 | Van onze AS-redactie

Mick Steenvoorden is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de openbaar aanklager hem twee duels te schorsen. De aanvoerder van AVW ’66 kreeg zaterdag in de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Renswoude (tweede klasse G) al na 45 seconden de rode kaart.

Aanvaller Jos van Leeuwen van Renswoude kruiste voorlangs bij Steenvoorden. “Ik heb er alles aan gedaan om hem te ontwijken”, zegt de verdediger, die te veel routine heeft om al in de eerste minuut een rode kaart te riskeren. “Ik heb die speler ook niet geraakt.” Steenvoorden diende daarom een verweerschrift in, waarna de zaak opnieuw door de aanklager wordt bekeken.

In de duikelpartij van de aanvaller van Renswoude zag de scheidsrechter wel een overtreding en trok rood. AVW ’66 moest met tien man verder en kreeg korte tijd later een nieuwe tik te verwerken toen Renswoude, met drie punten de nummer laatst op de ranglijst, een voorsprong nam. De ploeg van trainer Wouter van der Ent toonde echter karakter en zette de achterstand nog voor rust om in een voorsprong. Topschutter Martijn Derksen (foto) was twee keer trefzeker: 2-1.
Na de hervatting leek Mike Teeuw met de derde Westervoortse treffer (3-1) het duel te hebben beslist, maar Renswoude stribbelde nog even tegen (3-2). Kevin Lo-Sie-Sen beroofde de bezoekers van het laatste restje hoop: 4-2. Ook Renswoude beëindigde het duel met tien spelers. Jeffrey van Deuveren kreeg twee keer geel.
AVW ’66 klom door de zege naar de vierde plaats met 16 punten uit 8 duels. De Westervoortse ploeg passeerde FC Horst, dat met 3-1 verloor bij ESA. Veensche Boys, koploper met 19 uit 8, pakte de eerste periodetitel.

ESA heeft in 2G de weg omhoog gevonden. De ploeg van Peter Gerritsen kwam in de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde FC Horst al vroeg op voorsprong door een doelpunten van Job Seinen (foto): 1-0. Na de pauze kreeg de thuisploeg kansen de marge te verdubbelen, maar het doelpunt viel aan de andere kant: 1-1. Die gelijkmaker van FC Horst, bracht ESA niet van haar stuk. Job seinen maakte 2-1, waarna Bram Weijs met een fraaie treffer de wedstrijd besliste.
ESA staat nu op een veilige elfde plaats met 9 punten uit 8 duels. Lelystad ’67 (8 uit 8), AGOVV (6 uit 8) en Renswoude (3 uit 8) staan onder de Arnhemse ploeg.

 

Klik hier voor de uitslagen van het zaterdagvoetbal.

* Foto geheel boven: Aanvoerder Mick Steenvoorden van AVW ’66, hier in actie tegen Leystad ’67 op 7 oktober, kreeg zaterdag tegen Renswoude een rode kaart. (Foto: Ferry Leenders)
* Foto rechtsmidden: Martijn Derksen, goed voor twee treffers, in duel met een verdediger van Renswoude. (Foto: Ferry Leenders)

* Klik hier voor de stand in 2G.