Steegs valt in Elden buiten podium

19 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arjan van Gaveren is zondag winnaar geworden van de Ronde van Elden. De wielrenner uit Nijverdal was in de sprint zijn 8 medevluchters te snel af. Ralf Steegs uit Arnhem werd vierde, Huissenaar Mario Willemsen eindigde als zesde.

Voor Ralf Steegs, lid van de Nijmeegse wielervereniging Marco Polo, zat er net geen podiumplek in. Met zijn vierde plek kon de 29-jarige Arnhemmer echter tevreden zijn. “Dit is pas mijn derde koers”, vertelde Steegs. “Ik heb begin van dit jaar een flinke spierscheuring gehad, waardoor mijn voorbereiding niet goed was. In feite zit ik nog in de opbouwfase.
Steegs maakte deel uit van een 9 man tellende kopgroep, die al aan het begin van de koers, na zo’n 10 kilometer, was ontstaan. “Ik zag een groepje wegrijden en dacht: ‘Dat wordt ‘m’. Er waren 7 rijders weg en er werd in het peloton al meteen afgestopt. Ik heb de sprong toen ook gewaagd en later sloot er nog een renner aan.”
In de laatste ronde probeerde Steegs nog weg te komen. “Op de dijk ben ik weggesprongen, maar ze kwamen er op het rechte eind naar de streep toch nog overheen. Ik heb het wedstrijdritme nog niet helemaal te pakken”, concludeerde Steegs.
De jump van Steegs was niet in het straatje van Mario Willemsen uit Huissen. “Ik wilde voor de sprint gaan, daarom was die demarrage van Ralf niet in mijn voordeel. En ik had ook geen zin om hem terug te halen”, zei de 33-jarige renner van het Arnhemse RETO.
Willemsen reed een sterke wedstrijd en was de eerste die achter het ontsnapte tweetal Robert de Jong (Zeewolde) en Patrick van Gortel (Apeldoorn) aanging. “Andere renners sloten toen 1 voor 1 bij mij aan en wij zijn toen met 7 man naar de 2 koplopers gereden.”
Dat negental was voor het peloton niet meer te achterhalen en werd uiteindelijk op een ronde gereden. Na de 42ste van de 48 te rijden ronden werd het peloton uit de koers gehaald. Berry Roelofs uit Groesbeek won die sprint van het peloton en eindigde als tiende. Arnhemmer Wouter van Leeuwen legde beslag op de 23e plaats. Hij kreeg al in het begin van de koers te maken met een lekke achterband.

 Uitslag Ronde van Elden (80 kilomter, 48 ronden)
1. Arjan van Gaveren (Nijverdal)
2. William Berns (Cuijk)
3. Arnoud Witsenburg (Driebergen)
4. Ralf Steegs (Arnhem)
5. Robert de Jong (Zeewolde)
6. Mario Willemsen (Huissen)
7. Mathieu Krabbenborg (Groenlo)
8. Patrick van Dortel (Apeldoorn)
9. Rob Ypenburg (Utrecht)
10. Berry Roelofs (Groesbeek, 42 ronden)
23. Wouter van Leeuwen (Arnhem)
25. Martijn Goedings (Arnhem)