Start Arnhemse Boys met een zege?

13 september 2013 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat komend weekeinde de tweede speelronde op het programma. Na de afgelasting van vorige week komt Arnhemse Boys zondag voor het eerst in actie. De redactie van ArnhemSports blikt vooruit en haalt vijf wedstrijden voor het voetlicht.


Zaterdagvoetbal
Eerste klasse D
AVW ’66 – Owios

AVW’66 is de competitie begonnen met een 4-0 nederlaag bij DFS. De Westervoortse ploeg kreeg in de slotfase van het duel in Opheusden nog twee doelpunten tegen, toen het in een uiterste poging nog een punt weg te halen tegen twee doeltreffende counters opliep.
In de thuiswedstrijd tegen Owios krijgt de nieuwkomer in 1D de kans dat verlies recht te zetten. Ook de formatie uit Oldebroek ging fors onderuit in de eerste wedstrijd. Owios verloor op eigen veld met 5-2 van HZVV en toonde aan verdedigend kwetsbaar te zijn.
Prognose: 2-1.

Tweede klasse G
ESA – ASV Dronten

Het ‘vernieuwde’ ESA kende een prima voorbereiding, waarin het in het bekertoernooi ploegen als Jonge Kracht, Eldenia en SC Oranje achter zich liet. In de eerste competitiewedstrijd bleek ESA vooral last van spanning te hebben. Uit bij SKV had ESA in de slotfase nog maar met tien Wageningse spelers te maken, maar kon niet doordrukken.
De tegenstander van zaterdag, ASV Dronten, is nog puntloos na de 1-5 thuisnederlaag tegen Unicum. Die nederlaag viel hoog uit, want pas in de laatste vijf minuten scoorde het counterende Unicum nog twee keer. Daarvoor had ook ASV Dronten voldoende mogelijkheden om vaker dan eenmaal tot een treffer te komen. Een gemakkelijke middag zal het voor ESA zaterdag niet worden.
Prognose: 1-1.


Zondagvoetbal
Eerste klasse E
Grol – Rheden

Hoeveel waarde trainer Bram van Aken van Rheden kan hechten aan de 5-0 thuiszege in de competitie-ouverture tegen DVV zal zondag blijken als zijn ploeg op bezoek gaat bij Grol. Op een enkele speler na vertrok na het kampioenschap in de tweede klasse een compleet elftal bij DVV, waar trainer Dave de Jong in Duiven moet bouwen aan een nieuwe ploeg.
Van Aken zag ook enkele belangrijke spelers vertrekken, maar de contouren van het ‘nieuwe’ Rheden worden langzaam maar zeker zichtbaar. Zo houdt de pas 18-jarige doelman Jelmer van de Witteloostuijn (ex-VDZ A1)zich prima staande bij de eersteklasser en maakt ook de van ESA overgekomen Mauro Slütter een goede indruk.
Na het duel met Grol treft Rheden in september nog Babberich (thuis) en Germania (uit). Na die wedstrijden zal meer duidelijk zijn over de kracht van Rheden.
Prognose: 1-1.

Derde klasse C
SML – VDZ

De wedstrijd SML – VDZ is een prachtig affiche. Een van oudsher beladen Arnhemse stadsderby, die altijd voor de nodige animositeit zorgt.
Beide ploegen kwamen slechts uit de startblokken. SML verloor met 3-0 bij Orion, VDZ was na rust op eigen veld kansloos tegen SCP: 1-4. SML kende in de transferperiode traditiegetrouw de nodige mutaties, dus trainer Bert Hendriks zal enige tijd nodig hebben om een hecht team te smeden. VDZ kende nauwelijks mutaties, maar het eerste duel met SCP leerde, dat ook bij de Craneveltbewoners de vorm nog ver te zoeken is. Alleen in het eerste kwartier kwam de thuisploeg tot aanvaardbaar spel.
Beide ploegen zullen zich zondag op sportpark De Bakenberg willen revancheren. De verliezer zit al na twee competitiewedstrijden in diep zorgen.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
Arnhemse Boys – GVA

Omdat de uitwedstrijd bij CHRC werd afgelast, speelt Arnhemse Boys zondag pas zijn eerste competitiewedstrijd. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños onderging zijn jaarlijkse metamorfose tijdens de transferperiode. De grote vraag is hoe het Arnhemse Boys na de degradatie zal vergaan in de vierde klasse F. Met MASV als belangrijkste titelkandidaat behoort Arnhemse Boys goede start kan wonderen doen.
Het Doornenburgse GVA schoot als een komeet uit de startblokken en won het eerste competitieduel met 3-0 van OVC’85.
Arnhemse Boys zal zijn fans echter niet teleur willen stellen en is ook aan zijn stand verplicht de drie punten in eigen huis te houden.
Prognose: 3-0.

Klik hier voor het complete voetbalprogramma