Standaardsituaties fataal voor VVO

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft een goede reeks geen vervolg kunnen geven. De Velpse ploeg verloor in 4D de uitwedstrijd bij HC’03 met 3-2. De thuisclub scoorde 3 keer uit een standaardsituatie. De winnende treffer viel vlak voor tijd.

Bij VVO maakte de 16-jarige Sam van den Nieuwenhof (foto) zijn debuut als basisspeler. De A-junior kende een ongelukkig begin. “Sam kreeg de bal na een corner in de tiende minuut verkeerd op zijn voet en schoot zo in eigen doel”, vertelde VVO-trainer Dave de Jong na afloop. “Maar hij heeft het daarna naar behoren gedaan. Door de blessure en de schorsing van Maarten Jansen hebben we Sam afgelopen week mee laten trainen met de eerste selectie en daar heeft hij een goede indruk gemaakt.”
De Jong had bij HC’03 een wat ander VVO gezien dan de afgelopen weken. “Ik miste de beleving bij de ploeg en de absolute wil om te winnen”, analyseerde de VVO-trainer. “Dat is de reden waarom we deze wedstrijd hebben verloren.”
De bezoekers kregen na de snelle achterstand al voor de pauze kansen om gelijk te maken. “Sander Beek schoot tegen de paal, maar die bal had er wel in gemogen”, zei De Jong. “En Marco Corba schoot bij een 2 tegen 1 situatie zelf en zag Tim jansen over het hoofd. “
VVO kwam meteen na rust door Casper Athmer op 1-1 en de gasten leken door te drukken. Maar 6 minuten voor tijd scoorden de de thuisclub 2-1. HC’03 verkeerde nog in feestroes toen Berni van Vloten de Velpse aanhang voor de tweede keer liet juichen: 2-2.
VVO leek daarmee een punt te hebben veiliggesteld, maar doelman Frans Budel moest vlak voor tijd voor de derde keer de gang naar het net maken. De Jong: “Weer uit een corner. Je voelde het ook aankomen. Maar de nederlaag was toch onnodig. Buiten de standaardsituaties zijn we niet in de problemen geweest.”

Uitslagen 4D
HC’03 – VVO                      3-2
Veluwezoom – RKPSC       0-9
GSV’38 – Brummen           2-2
Etten – OBW                        2-1
’t Peeske – Loil                    2-2
Angerlo Vooruit – Kilder   7-0