Sprookje AFC Arnhem duurt voort

25 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Na de miraculeuze ontsnapping aan directe degradatie uit de hoofdklasse C komt ook in de nacompetitie nog geen einde aan het sprookje van AFC Arnhem. Na de 2-0 thuiszege won de ploeg van trainer Dennis van Beukering met dezelfde cijfers ook het uitduel bij Hoogeveen.

AFC Arnhem staat daardoor in de finale van de nacompetitie om een plek in de hoofdklasse. De tegenstander in die dubbele ontmoeting is Rigtersbleek, dat na de 3-0 thuisoverwinning ook in het tweede duel in Barger-Oosterveld te sterk was voor SVBO: 0-2.
Bij Hoogeveen begon AFC arnhem niet goed aan de wedstrijd. “We kwamen in de eerste tien minuten goed weg, want Hoogeveen kreeg toen drie, vier opgelegde kansen”, vertelde trainer Dennis van Beukering van AFC Arnhem na afloop. “Maar Marc te Witt redde telkens.”
AFC Arnhem had het dus aan zijn keeper te danken, dat het ongeschonden door de openingsfase kwam. Vlak voor rust werd alles anders. Nekhomi Veldt kwam vanaf links naar binnen en krulde de bal om de keeper van Hoogeveen in de rechter kruising: 0-1.
Die voorsprong gaf AFC Arnhem de nodige rust. Hoogeveen had door die achterstand nog nauwelijks uitzicht op een goed resultaat. Na de hervatting bepaalde invaller Hulusi Bulit de eindstand op 0-2. Hij verscheen vrij voor de keeper van Hoogeveen en rondde beheerst af.

AFC Arnhem moet nu nog één hindernis nemen om zich ook volgend seizoen hoofdklasser te moegen noemen. De formatie van Dennis van Beukering gaat zondag 31 mei eerst op bezoek bij Rigtersbleek. Zondag 7 juni is de return in Arnhem.
Rigtersbleek eindigde afgelopen seizoen in de eerste klasse E op een gedeelde derde plaats met Silvolde. beide ploegen behaalden 45 punten uit 26 wedstrijden. Rigtersbleek dwong door het winnen van de tweede periodetitel een plek in de nacompetitie af. 

Klik hier voor de uitslagen en het programma van de nacompetitie