Sportprogramma 4 en 5 december

4 december 2021 | Van onze AS-redactie

Door de maatregelen van het kabinet van VVD, D66, CDA en CU is de sportbeoefening in Nederland op een laag pitje komen te staan. De topcompetities vinden wel doorgang en dus mogen de handballers van eredivisionist DFS Arnhem en de korfballers van Oost-Arnhem, uitkomend in de Korfbal league, wel in actie komen. Dat geldt ook de hockeysters van HCM, die zondag in Tiel aan de zaalcompetitie in de subtopklasse beginnen.

De handballers van DFS Arnhem zijn in de eredivisie inmiddels vijf duels ongeslagen. De ploeg van trainer Pascal Lucasen pakte daarin 9 punten. Alleen BEVO/HC 2 snoepte in Arnhem een puntje mee: 26-26. Door die goede resultaten klom DFS naar de zevende plaats met 12 punten uit 10 wedstrijden.
Zaterdagavond krijgt DFS in sporthal Rijkerswoerd bezoek van Feyenoord Rotterdam, dat met 4 punten uit 10 duels op een veertiende plaats staat. Op papier moet dat voor DFS twee punten opleveren, maar Lucassen waarschuwt voor onderschatting. “Feyenoord is een hele stugge tegenstander.”

Oost-Arnhem is in poule B van de Korfbal League nog zonder punten. Dat geldt ook voor DOS ’46, zaterdagmiddag (17.00 uur) in sporthal Valkenhuizen de tegenstander. In deze poule van zes ploegen gaan de bovenste drie naar de kampioensgroep, de onderste drie naar de degradatiegroep. De resultaten tegen de ploegen die dan in dezelfde poule terechtkomen, worden meegenomen. Kortom, een goed resultaat tegen DOS ’46 is van groot belang.

Voor de vrouwen van HCM begint de zaalcompetitie in de subtopklasse in in Tiel. In sporthal Westroijen treedt HCM op de eerste speeldag aan tegen Kromhouters en Deventer. QZ en Apeliotes completeren deze poule. De andere speeldagen zijn op 12 en 19 december en op 8 januari.

In het amateurvoetbal stelde de KNVB een fors inhaalprogramma vast. Dat is uitgedraaid op een fiasco. De clubs, die door de overheidsmaatregelen afgelopen week niet mochten trainen, konden zelf beslissen of ze wel of niet wilden spelen. Slechts een enkele wedstrijd gaat door. Roda ’28 – SML (3C zondag, 14.30 uur) en Veluwezoom – Jonge Kracht (4D zondag, 14.00) zijn de duels die op het programma zijn blijven staan. 

* Foto rechtsboven: Max Voermans van DFS Arnhem in actie tegen Hellas. (Foto: John Voermans)

PROGRAMMA
HANDBAL

Zaterdag 4 december
Mannen
Eredivisie: DFS Arnhem – Feyenoord Rotterdam (20.40 uur, sporthal Rijkerswoerd, Arnhem)

KORFBAL
Zaterdag 4 december
Korfbal League, poule B: 
Oost-Arnhem – DOS ’46 (17.00 uur, sporthal Valkenhuizen, Arnhem, livestream op www.eyecons.com)

ZAALHOCKEY
Zondag 5 december
Vrouwen
Subtopklasse B, eerste speeldag:
HCM – Kromhouters (9.30 uur), HCM – Deventer (11.10 uur), QZ en Apeliotes completeren deze klasse (sporthal Westrojjen, Tiel).