Sportclub Oranje toont zijn klasse

21 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Oranje liet dinsdagavond in het bekerduel met SKV zien, dat het dit seizoen de grote favoriet is voor de titel in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. De Wageningse gasten kregen geen voet aan de grond: 6-1.

De ploeg van de nieuwe trainer Ton Keijman besliste de wedstrijd al in de eerste helft. lokwah Tsang opende de score, waarna Rifat Bugdayci, Marnix Landman, weer Bugdayci en Djort Busser de ruststand op 5-0 bepaalden. Na de hervatting nam de thuisploeg gas terug. Bugdayci, overgekomen van FC Presikhaaf, scoorde nog wel zijn derde treffer: 6-0. Kort voor tijd mocht SKV na een handsbal vanaf de strafschopstip wat terug doen: 6-1.
Bij Sportclub Oranje vormden Theo Groeneveld en Richard Valkenier het centrum. Op het middenveld strooide Arjan Wensink met fraaie passes en bleek Rifat Bugdaycie een koele afmaker. “We hebben dit seizoen een aardige ploeg”, sprak Leen Huizer, bestuurslid technische zaken van Sportclub Oranje, na afloop.
In poule 46 strijd Sportclub Oranje met VVO zaterdag om de groespszege. Beide ploegen gaan met 6 punten uit 2 duels aan kop. VVO won dinsdag op sportpark De Bakenhof de ’thuiswedstrijd’ tegen Arnhemia met 5-1. De Velpse ploeg speelde een uistekende eerste helft. Daan Ruiling (1-0) en de van DVV afkomstige Joost Baarslag (2-0 en 3-0) zorgden voor de doelpunten. Na rust scoorde Arnhemia tegen, maar Marco Corba drukte het klasseverschil tussen beide ploeg in nog twee doelpunten uit. 
Eldenia was in poule 62 met 2-0 te sterk voor de zondagvoetballers van Elsweide. Falko Wouters zorgde voor een 1-0 ruststand, na de hervatting verdubbelde Ralfvan Bussel de score: 2-0.
Trainer Barry Heijsse van Eldenia was niet ontevreden over zijn ploeg. “Ik vind dat we twee goals meer hadden moeten maken, maar ik wil toch ook Elsweide niet tekort doen. Dat is een hele aardige ploeg en het was voor ons zeker geen gemakkelijke tegenstander.”
Arnhemse Boys (poule 19) speelde de eerste 25 minuten heel behoorlijk tegen Doetinchem, maar gaf de wedstrijd daarna binnen 10 minuten uit handen. “Twee persoonlijke fouten en het stond 0-2”, zei trainer Ricardo gil Muiños. “Vlak voor rust werd het ook nog 0-3.”
Na de hervatting kregen beide ploegen nog een paar kansen, maar meer treffers bleven uit. “We balen van het verlies, omdat we het gevoel hebben dat het niet nodig was geweest. Maar we weten dat we nog een paar stappen moeten maken, voordat de competitie begint’, aldus Gil Muiños.
AVW’66 kwam in poule 21 op eigen veld niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen het Didamse DVC’26. Robin van Otegem opende in de 65e minuut de score, maar twee minuten was het alweer gelijk na een van de spaarzame kansen van de bezoekers.
“Met die uitslag valt niet te leven”, zei trainer Stef van Meerveld van AVW’66. “We hebben wel tien opgelegde kansen gehad. Het resultaat is dus zuur, maar qua spel heb ik heel veel goede dingen gezien. Dit gaat dus wel goedkomen.”
AVW’66 heeft de groepswinst nog in eigen hand, maar dan zal het volgende week dinsdag wel moeten winnen van Gendringen. Beide ploegen hebben 4 punten uit 2 duels, maar het doelsaldo van de Achterhoekers is beter.
Sportclub Veluwezoom boekte in poule 61 zijn tweede overwinning. In Renkum was de Velpse ploeg met 4-1 te sterk voor RVW. Jani van den Bent hielp de gasten aan een voorsprong en door een Renkumse treffer in eigen doel kwam Veluwezoom na rust op 0-2. RVW scoorde vervolgens tegen, maar Rudy Aziz (1-3) en Bobby Imming (1-4) stelden de Velpse zege veilig.

Klik hier voor uitslagen