Spits Irfan Hadzic naar Vitesse

1 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft kort voor het sluiten van de transferdeadline nog een spits aangetrokken. Trainer John van den Brom bleek dinsdagavond na afloop van het verloren bekerduel Vitesse – Heerenveen (0-1) echter niet op de hoogte van de komst van de 18-jarige Bosniër Irfan Hadzic.

Van den Brom voelde zich hoogst ongemakkelijk toen hij voor de camera van Eredivisie Live liet weten Irfan Hadzic niet te kennen. ‘Wat is het voor jongen? Wist je het?’, vroeg een verslaggever van Eredivisie Live. ‘Geen idee. Sorry’, zei een verbouwereerde Van den Brom.
Irfan Hadzic komt over van het Belgische Zulte Waregem. In zijn vaderland Bosnië speelde hij voor Olimpik Sarajevo. Afgelopen zomer vertrok de jonge Bosniër met grote verwachtingen naar Zulte Waregem, maar dat liep op niets uit.
Bij de West-Vlamingen kwam de 18-jarige spits amper aan spelen toe onder Darije Kalezic, de oud-trainer van De Graafschap. Na het vertrek van Kalezic had de aanvaller onder zijn opvolger, Francky Dury, helemaal geen toekomst meer.
Naar verwachting zal Hadzic eerst aansluiten bij Jong Vitesse om later bij de A-selectie de kans te krijgen trainer John van den Brom te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Klik hier voor het interview met John van den Brom voor de camera van Eredivisie Live.

UPDATE:
Vitesse meldt op haar website dat het Irfan Hadzic voor een periode van anderhalf jaar heeft gecontracteerd met een optie voor een langer verblijf. De spits zal deel gaan uitmaken van de selectie.
Hadzic heeft op woensdag 1 februiari een medische keuring ondergaan en zal in afwachting van zijn werkvergunning terugkeren naar België.