Spero verslaat VDZ, spanning in 3D

22 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Geen enkele ploeg is in de derde klasse D van het zondagvoetbal nog zonder verliespunten. Spero bezorgde VDZ in Elst de eerste nederlaag (2-1) en Eldenia ging keihard onderuit bij Hatert (6-1).

Met twee zeges op zak ging VDZ zondag met veel vetrouwen op bezoek bij Spero. De Arnhemmers waren in Elst echter overal net een stapje te laat. De zege van de thuisploeg was dan ook verdiend.
Spero opende in de 9e minuut de score. de bal werd achter de Arnhemse defensie gelegd, waarna Bejamin Ahuluheluw vrij voor doelman Tom Rudolphie kon inschiten: 1-0. Tien minuten later was het al gelijk. Tony Beyai legde de bal na een prima individuele actie terug op zijn ploegmaat Pieter Middeldorp, die hard en hoog raak knalde: 1-1.
Halverwege de tweede helft kwam Spero weer op voorsprong. Na een voorzet van rechts schoot Koen Braam hard in: 2-1. Niels Kleijn verzuimde even later de stand op 3-1 te zetten. Kleijn was binnen het strafschopgebied neergelegd door Soufian Arjoch en mocht zelf van elf meter aanleggen. Kleijn zag zijn penalty echter op fraaie wijze worden gekeerd door doelman Tom Rudolphie.

Eldenia had bij Hatert helemaal niets in te brengen. De formatie van trainer Erwin Koen verloor met maar liefst 6-1. In drie duels incasseerde Eldenia al 12 treffers. Voor Hatert was het na twee gelijke spelen de eerste zege in deze nog prille competitie. Tony Pehlivan zorgde voor de Eldense treffer in Nijmegen.

Jonge Kracht behaalde tegen Driel zijn eerste overwinning. In Huissen won de ploeg van trainer Barry Heijse met 3-1 van het nog puntloze Driel.
De gasten kwamen vlak voor de pauze nog wel op voorsprong, maar snel daarna tekende Nick Lentjes voor de gelijkmaker. Kort na de hervatting zette Nick van der ham de thuisclub op 2-1, waarna Gijs Thuis het duel in het voordeel van de Huissense ploeg besliste: 3-1.

In de derde klasse D gaan Groesbeekse Boys en BVC ’12 met 7 punten uit 3 duels aan kop. VDZ, Spero, DIO ’30 en Blauw Wit hebben 6 punten. Met 4 uit 3 neemt Jonge Kracht een positie in de middenmoot in. Eldenia staat daar met 3 punten net onder.