Spero verrast AVW ’66 in Arnhem Cup

3 juni 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Spero heeft zich geplaatst voor de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Berry Arends won dinsdagavond op het terrein van Eendracht in de halve finale met 2-1 van titelverdediger AVW ’66. Bij rust leidde Spero al met 1-0.

Spero speelt op zaterdag 14 juni in de finale tegen de winnaar van het duel RKHVV – De Bataven. Die laatste wedstrijd staat komende donderdag op het programma. Door de winst van Spero wordt de eindstrijd dus een Betuws onderonsje.
AVW ’66 begon matig aan de halve finale. Het eerste doelpunt van Spero kwam dan ook niet als een verrassing. Benjamin Ahuluheluw scoorde uit een corner van Niels Kleijn na ruim een kwartier met hoofd 1-0. Daarna had AVW ’66 het betere van het spel, maar kansen voor Mick Steenvoorden, Tom Dijkerman en Joeward Hoogenbergen bleven onbenut.
Na de hervatting drong AVW ’66 nog meer aan, maar moest waakzaam blijven bij de counters van Spero. Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Na een vrije trap van Roy Bouwman kon de uitblinkende Spero-doelman Jamy Dekkers in eerste instantie nog redden op een kopbal van Tom Dijkerman, maar in de rebound was Alex van Bommel, stand-in voor de geschorste spits Robin van Otegem, alsnog succesvol: 1-1.
Lang kon AVW ’66 niet genieten van die stand. Vijf minuten later besliste Benjamin Ahuluheluw met een kopbal de wedstrijd: 2-1. Weer stond Niels Kleijn met een vrije trap aan de basis.
AVW ’66 gooide vervolgens alles op de aanval, maar het opportunistische spel leidde niet meer tot grote kansen. De beste mogelijkheid was nog voor Spero, maar na een prachtige individuele actie schoot Koen Braam de bal voorlangs.
Trainer Berry Arends van Spero was na afloop een blij man. “In de eerste helft speelden we een aardig spelletje. Maar na de voorsprong zakten we wat weg. Gelukkig stonden we in de verdediging ons mannetje en hielden we ons staande.”
Wie de tegenstander van Spero wordt in de finale, was Arends om het even. “Ik heb geen voorkeur voor De Bataven of RKHVV.”

Mick Steenvoorden, middenvelder van AVW ’66, was teleurgesteld na het verlies. “Dit was niet nodig geweest”, sprak de uitblinker aan westervoortse kant. “We kregen na de eerste moeizame vijftien minuten meer grip op de wedstrijd en ook voldoende kansen. Ja, ook die voor mezelf. Nadat we voor de tweede keer op achterstand waren gekomen, kozen we veel te snel voor de lange bal. Die jongens van Spero snakten naar adem. We hadden moeten combineren en via de zijkanten moeten aanvallen. Dan hadden we nog kansen genoeg gekregen om te scoren.”

Arnhem Cup
Kwartfinales

Uitslagen
Eldenia – De Bataven             0-1
De Paasberg – Spero             0-8
Bemmel – AVW ’66                2-3
Babberich – RKHVV                2-4

Halve finales
Spero – AVW ’66                    2-1
Programma
Donderdag 5 juni, 20.00 uur: De Bataven – RKHVV

Finale
Zaterdag 14 juni, 19.30 uur. terrein Eendracht
Spero – winnaar De Bataven – RKHVV


De opkomst van het arbitrale trio en de beide ploegen. Vlnr: Marco ten Broek, Jan-Maarten ten Broek, AVW-aanvoerder Tom Dijkerman en Rob Oldenhave. (Foto: Nico Kooij)