Spero stunt tegen AFC Arnhem

28 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Spero heeft in de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup voor een daverende verrassing gezorgd. De ploeg uit Elst schakelde hoofdklasser AFC Arnhem uit. Spero nam na een 1-1 eindstand de strafschoppen beter.

Uitgerekend Jhonny van Beukering miste in de noodzakkelijke strafschoppenserie de eerste penalty van AFC Arnhem. Doelman Jaimy Dekkers, die ook al uitblonk in de kwartfinale tegen AVW ’66, keerde de inzet van de oud-prof. Spero faalde geen enkele keer vanaf de stip. de vijfde en beslissende strafschop werd benut door Jan Dirksen.
Spero nam in de 28e minuut door Yannick Verhoeven een voorsprong. Esen Gürbüz was daarna met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Jaimy Dekkers redde formidabel. Vlak voor de pauze had Benjamin Ahuluheluw dé kans op 2-0, maar doelman Tim Schoofs voorkwam met een prima redding een treffer.
Na de hervatting drong AFC Arnhem, met Marc te Witt als vervanger van Schoofs tussen de palen, aan. Spero legde zich toe op de counter en was daarin zo nu en dan gevaarlijk. Een kwartier voor tijd viel echter toch de gelijkmaker. Esen Gürbüz kopte raak: 1-1. Het duel stond onder voortreffelijke leiding van arbiter René van Beersum.
Spero-trainer Berry Arends was na afloop terecht dolblij met de zege. “AFC Arnhem heeft natuurlijk veel meer individuele kwaliteit. Daarom hebben wij verdedigend gespeeld. Want als je met 1-0 achter komt, wordt het heel lastig”, legde Arends zijn tactiek uit. “In de omschakeling probeerden we gevaarlijk te worden en dat is een aantal keren goed gelukt.”

Spero speelt op zondag 7 juni de finale tegen Duno. De zaterdagse tweedeklasser won dinsdag van het zaterdagteam van AFC Arnhem: 3-1.

Foto homepage: Niels Kleijn van Spero legt aan voor een vrije trap.


Arbiter René van Beersum met zijn assistenten Emiel Toonen (rechts) en Mark Gooossens en de aanvoerders van AFC Arnhem (rechts)  en Spero. (Foto: Nico Kooij)