Spero ruim voorbij De Paasberg

15 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Spero heeft zich donderdag als tweede Betuwse club geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg uit Elst was in de kwartfinale met 8-0 te sterk voor De Paasberg.

Spero, de kampioen van de vierde klasse F, zette vanaf de eerste minuut druk op de vijfdeklasser. Binnen het kwartier scoorden Niels Kleijn en Benjamin Ahuluheluw voor de Betuwse ploeg. Spero nam daarna wat gas terug, waarna ook De Paasberg een paar keer gevaarlijk voor het doel van keeper Vincent Hendriks verscheen. Doelpunten leverde dat nietop. Een kwartier voor rust was het duel beslist. Roy Versteegen reageerde attent na een steekpass en liet doelman Wilco van Walen van De Paasberg kansloos: 3-0.
Na de hervatting zorgde Roy Versteegen met een kopbal nog net binnen het kwartier voor 4-0. De Paasberg gaf het daarna op. Rob Schoenmaker, Yannick Verhoeven, Robert Knipping en Benjamin Aluheluw bepaalden de eindstand op 8-0. Arbiter Patrick Baardman floot een prima wedstrijd.

“We hebben aardig gespeeld”, zei trainer Berry Arends van Spero na afloop. “Je moet tegen dit soort tegenstanders snel op voorsprong komen. Dan weet je dat de koppies gaan hangen en wordt de omschakeling minder. Dan kun je de score verder opvoeren.”
In de halve finale stuit Spero op de winnaar van het duel Bemmel – AVW ’66. Een voorkeur heeft Arends niet. “Het maakt me niet uit, maar Bemmel lijkt me wel leuk.”

* Foto homepage: kluitjesvoetbal bij Spero – De Paasberg

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales

Dinsdag 20 mei, 20.00 uur: Bemmel – AVW ’66 (3)
Dinsdag 27 mei, 20.00 uur: Babberich – RKHVV (4)

Halve finales
Dinsdag 3 juni, 20.00 uur: Spero – winnaar (3)
Donderdag 5 juni, 20.00 uur: De Bataven – winnaar (4)

Finale
Zaterdag 14 juni, 19.30 uur