Spero fortuinlijk langs AVW ’66

19 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Spero staat in de halve finale van de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Berry Arends won dinsdag in de kwartfinale met 1-0 van AVW ’66. Een fortuinlijke zege, want AVW ’66 miste na rust twee strafschoppen.

Spero kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Na een overtreding op Benjamin Ahuluheluw legde arbiter Joop Visser de bal op de stip, waarna Niels Kleijn vanaf de stip geen fout maakte: 1-0.
Toen AVW ’66 eenmaal was bekomen van de schrik van die vroege treffer, namen de Westervoorters het heft in handen. Kansen voor Robin van Otegem, Daan Boonman en Hountou Kane bleven echter onbenut. AVW ’66 had pech dat Eric Schulte de bal boven de uitblinkende Spero-doelman Jamy Dekkers tegen de lat schoot.
Na de hervatting legde Spero meer energie in de wedstrijd en zette vroeger druk, waardoor AVW ’66 de grip op het duel wat verloor. Gaandeweg nam de ploeg van trainer Amir Hashemi het heft echter weer in handen. Doelman Dekkers weigerde echter te capituleren.
Toen invaller Redouan Eddarkaoui van AVW ’66 door een verdediger van Spero in de 83e minuut onderuit werd gehaald, legde Visser de bal op de stip. De pas 16-jarige B-junior ging zelf achter de bal staan, maar knalde tegen de lat. Niels Kleijn leek de stand vlak voor tijd op 2-0 te hebben gezet, maar hij deed dat vanuit buitenspelpostie. De treffer werd terecht afgekeurd.
Ver in blessuretijd ging de bal na een handsbal tot grote woede van Spero opnieuw op de stip. Dit keer belastte Robin van Otegem zich met de klus. Doelman Jamy Dekkers haalde de bal uit de hoek. Het was het laatste wapenfeit, waarna Spero feestend de kleedkamer opzocht.

Spero treft in de halve finale zondaghoofdklasser AFC Arnhem. De andere halve finale gaat tussen de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem en Duno.


Arbiter Joop Visser, geflankeerd door zijn assistenten Maarten Holtus (links) en Emiel Toonen. (Foto: Nico Kooij)