Spero enige concurrent ‘Boys’

15 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft zondag in de vierde klasse F afgerekend met stadgenoot ESCA. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños won op sportpark De Schuytgraaf met 3-0. Koploper Spero was in Elst te sterk voor FC Jeugd: 1-0.

Arnhemse Boys was in de stadsderby de betere ploeg. De thuisclub was bovendien efficiënter in de afronding. Voor Arnhemse Boys scoorden Alex Kwieman (voor rust), Germaine Lenting en Mitch Jurriens (beiden na rust). Al voor de eerste treffer van Kwieman kwam ESCA na een rode kaart met tien man te staan. Kort na de pauze kon ook Kwieman na zijn tweede gele kaart eerder gaan douchen.
Na de dertiende speeldag is het duidelijk dat de strijd om de titel nog maar tussen twee ploegen gaat: Spero en Arnhemse Boys. De voorsprong van Spero (31 punten uit 13 duels) op FC Jeugd, de nummer drie op de ranglijst, bedraagt al 8 punten. Arnhemse Boys heeft 3 punten minder dan Spero, maar kwam pas twaalf keer in actie.
Zondag 22 december haalt Arnhemse Boys de eerder afgelaste wedstrijd bij SDOO in. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños komt echter ook donderdag 19 december al in actie. In een vooruit gespeelde wedstrijd is Arnhemse Boys op sportpark De Schuytgraaf gastheer van CHRC. Dat duel begint om 20.00 uur. De heenwedstrijd in Renkum eindigde eerder dit seizoen in een gelijkspel: 3-3.

MASV haakte definitief af in de strijd om de titel. De Arnhemse ploeg kwam in de uitwedstrijd bij Fortissimo nog wel op voorsprong, maar verloor met 5-1. MASV staat met 18 uit 13 op een zevende plaats.
Op het eigen sportpark De Bilderberg kwam OVC’85 niet verder dan een gelijkspel (3-3) tegen CHRC, de nummer voorlaatst. De thuisclub verspeelde na rust een 2-0 voorsprong, maar kwam in de slotfase toch weer op 3-2. maar ook die voorsprong werd nog uit handen gegeven.
OVC ’85 speelt zondag de laatste wedstrijd in 2013 als het thuis inhaalt tegen Fortissimo.