Spelersmutaties bij Jonge Kracht

25 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Shiwan Hamdaziz, Joeward Hoogenberg en Marcel Mc Combs vertrekken aan het einde van dit seizoen bij Jonge Kracht. De Huissense eersteklasser kondigde tevens de komst aan van Kevin Peters (Eldenia) en Martijn Verhagen (Angeren).

Het vertrek van Hamdaziz komt niet helemaal als een verrassing. De aanvaller speelde in het seizoen 2006-2007 nog voor Arnhemia, maar verkaste vervolgens na elk seizoen naar een andere club. Achtereenvolgens Rheden, HSC’21 en De Bataven maakten van zijn diensten gebruik voordat hij naar Jonge Kracht ging. “Waar Shiwan nu gaat spelen, is mij nog niet bekend”, zegt Pieter Driessen, bij Jonge Kracht belast met technische zaken.
Ook de nieuwe club van Joeward Hoogenberg is onbekend. Marcel Mc Combs heeft volgens Driessen zijn keuze laten vallen op Rheden, waar trainer Bram van Aken volgend seizoen de scepter zwaait. Eerder maakte Jorick Dieterich (ex-Veluwezoom, ex-Babberich) al de overstap van Jonge Kracht naar FC Presikhaaf bekend.
Driessen is bij de Huissense club druk bezig met de invulling van de selectie voor volgend seizoen. “We voeren gesprekken met spelers. Klaas Venderbosch, Jan-Willem Lentjes (foto) en Tom van der Velde hebben al toegezegd te zullen blijven. Met enkele andere spelers zijn we de laatste details aan het afronden.”
Met de komst van Peters en Verhagen keren oude bekenden terug op sportpark Schalkshof. Beiden kwamen in het verleden uit voor Jonge Kracht, maar beproefden hun geluk dus tijdelijk elders.
De nieuwe trainer voor volgend seizoen, Roy van der Hoek, neemt zijn huidige assistent Michael Tutuarima mee van Eldenia naar Jonge Kracht. Driessen: “Michael wordt ook hier de assistent van Roy en hij krijgt de leiding over het elftal onder 23 jaar.”
Jos Eerden blijft ook volgend seizoen de trainer van het tweede elftal van de Huissense club.