Spelers Swift zitten stuk na verlies

8 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift zijn in de eredivisie naar de voorlaatste plaats gezakt. De Arnhemse ploeg verloor in Waalwijk met 26-25 van Tachos. Vier minuten voor tijd had Swift nog een voorsprong van drie treffers.

De ontgoocheling in het Arnhemse kamp was volgens trainer Rob van Buijtene van Swift na afloop groot. “Zo heb ik dat nog niet eerder gezien. Iedereen is er goed ziek van”, zei de Tielenaar. Dat zijn ploeg een zeker lijkende overwinning nog uit handen gaf, zal daaraan hebben bijgedragen.
Van Buijtene vond het moeilijk een oorzaak te geven voor het prijsgeven van die voorsprong. “Misschien was het een gebrek aan ervaring. Of druk. Dat is moeilijk vast te stellen. Maar verdedigend hadden we het heel goed staan. Aanvallend hebben we wel een aantal vrije kansen onbenut gelaten. Sla je eerder een gat, dan ga je toch wat makkelijker spelen.”
Van Buijtene noemde de nederlaag bij Tachos ‘onterecht’. “Wij hadden het meeste recht op de twee punten. We dachten de buit ook al binnen te hebben, maar aan het einde keerde het geloof bij Tachos toch weer terug.”
Door het verlies passeerde Tachos de Arnhemse ploeg op de ranglijst. Tachos heeft 6 punten, Swift 5. Zaterdag speelt Swift uit bij Hellas, dat met 2 punten de nummer laatst is in de eredivisie.

Uitslagen Eredivisie
Tachos – AHV Swift                 26-25
BEVO/HC – E en O                   37-23
Lions – Hellas                         42-16
Volendam – Aalsmeer             24-26
Hurry Up – Quintus                 27-27