Spelers Swift blijven club trouw

5 mei 2011 | Van onze AS-redactie

De komst van de nieuwe trainer Paul Schuurkes is door de spelersgroep van handbalvereniging Swift positief ontvangen. Op enkele routiniers na – zij hadden al eerder hun vertrek aangekondigd – blijft de selectie van de eredivisionist intact.

De nieuwe trainer Paul Schuurkes, die in het verleden zelf 4 seizoenen voor Swift speelde en meer dan 70 interlands op zijn naam heeft staan, werd woensdagavond gepresenteerd aan de groep als de opvolger van de naar de dames van AAC 1899 vertrokken Johann Peters.
“De spelers hebben enthousiast gereageerd op de komst van Paul”, vertelt Joop Peters, bestuurslid technische zaken van Swift. “Zij hebben aangegeven, en ook naar elkaar toe uitgesproken, dat zij bij Swift blijven. Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee.”
Het enige twijfelgeval is nog doelman Harmen Voogt. Hij was door zijn werk niet aanwezig. Peters: “Van Harmen hoop ik snel te horen wat hij gaat doen. Martijn Hagen, de andere keeper, heeft aangegeven dat het voor 95 procent vaststaat dat hij doorgaat. Het zou mooi zijn als deze 2 ervaren keepers er dus volgend seizoen weer bij zijn.”
Sahbi Jemai (naar Tachos), Wouter Beke (Achilles), Rik van Boxel en aanvoerder Guido Snijder hadden al eerder aangegeven te stoppen bij de hoofdmacht van Swift.
De selectie van Swift ondergaat dus een verjongingskuur, maar Peters sluit niet uit dat er nog een enkele speler van buitenaf bijkomt. “We hebben een zeer talentvolle jeugd, maar het zou prettig zijn als de selectie nog wat versterkt wordt. Paul Schuurkes zit natuurlijk ook al lang in het circuit en er zijn links en rechts wel wat contacten, maar er is nog niets concreet.”


Sahbi Jemai (23) en Guido Snijder (13) in hun laatste officiële duel voor de hoofdmacht van Swift in de nacompetitiewedstrijd tegen Loreal. (Foto: Walter Veerman)