Spel VDZ A1 nog met ups en downs

5 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft zijn eerste wedstrijd in de Eerste klasse (26) verloren. De ploeg van trainer Hans Zwartkruis leek op weg naar een gemakkelijke zege, maar ging na een 2-0 voorsprong toch nog met 4-5 onderuit.

EERSTE KLASSE 26
VDZ A1 – Blauw Wit 4-5 (3-2).

Na de titel in de tweede klasse en de daarmee gepaard gaande promotie leek VDZ A1 tegen het Nijmeegse Blauw Wit op weg naar zijn eerste overwinning in de eerste klasse. Al in de vierde minuut opende Julian Markus (foto) na een combinatie met Bram Langelaar de score: 1-0. Binnen het kwartier was het 2-0, toen Tony Soli ploeggenoot Bram Langelaar in staat stelde te scoren. Tussen de beide treffers in had ook Boris de Kok voor VDZ gescoord. Hij profiteerde van een misverstand in de defensie van Blauw Wit, toen de doelman en een verdediger na miscommunicatie hard tegen elkaar opliepen. De Kok schoot de bal in het lege doel, maar nog voor de bal de doellijn was gepasseerd, floot de arbiter af en hervatte het spel de blessurebehendelingen met een opstuitbal.
Na een half uur scoorde Blauw Wit uit het niets tegen (2-1) en vijf minuten later stond het al gelijk uit een indirecte vrije trap (2-2), nadat VDZ-goalie Jelmer van Witteloostuijn na een onoverzichtelijke situatie de bal na een terugspeelbal had opgepakt. Op slag van rust nam de thuisploeg opnieuw een voorsprong door Julian Markus na een vrije trap van Martijn van Bunschoten: 3-2.
Kort na rust was Martijn Wielema met een kopbal dicht bij 4-2, maar de bal werd van de lijn gehaald. Daarna kende VDZ zijn slechtste fase. Binnen 10 minuten stond het 3-4. VDZ kwam vervolgens weer sterk terug. Na een corner van Joep Heijnen volleerde Stan Minderaa de bal een kwartier voor tijd snoeihard achter de kansloze doelman van Blauw Wit: 4-4.
Met een gelijkspel hadden beide ploegen gekregen waar ze recht op hadden, maar Blauw Wit profiteerde kort voor tijd van een misverstand in de Arnhemse defensie: 4-5.

In dezelfde klasse verloor Jonge Kracht A1 in Huissen met 9-1 van Beuningse Boys A1. In Gendt pakte het Oosterbeekse OVC’85 A1 maandagavond een punt bij De Bataven A1: 3-3.

Uitslagen eerste klasse 26
VDZ A1 – Blauw Wit A1                      4-5
Jonge Kracht A1 – Beuningse B A1     1-9
Fortissimo A1 – DIO’30 A1                0-9
Bemmel A1 – Leones/DSZ A1            1-0
ONA’53 A1 – Hatert A1                      2-1
De Bataven A1 – OVC’85 A1              3-3