Spel Oost-Arnhem biedt perspectief

30 november 2018 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn in de hoofdklasse B van de zaalcompetitie na twee duels nog puntloos. De ploeg van trainer Ron Steenbergen had afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Rohda zeker een punt verdiend, maar stond uiteindelijk met lege handen: 26-27.

“We hebben aangetoond dat we met een ploeg als Rohda mee kunnen komen”, zei Thijs Broenink, speler van Oost-Arnhem. “Meteen na afloop zit je altijd nog vol emotie en we zijn niet tevreden over de uitslag. Toch kunnen we trots zijn op de manier hoe we hebben gespeeld. Dit moet vertrouwen geven voor de komende wedstrijden.”
Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen KV Wageningen wilde Oost-Arnhem het thuispubliek iets bieden. Daarin slaagde de ploeg zeker. Tot 5-5 ging de strijd met Rohda gelijk op. De bezoekers liepen vervolgens mede door twee benutte strafworpen uit: 5-8. In totaal mocht Rohda zelfs zeven keer vanaf de stip aanleggen. Door vier Arnhemse treffers op rij boog de thuisploeg die achterstand om in een 9-8 voorsprong, waarna beide ploegen elkaar tot de rust niets meer toegaven: 13-13.
Na de hervatting stond Oost-Arnhem nog maar twee keer op achterstand. De eerste (13-14) en de laatste score (26-27) waren van Rohda, dat de punten dus meenam naar Amsterdam. In de tussenliggende fase nam de thuisclub zelfs twee keer een voorsprong van drie goals (22-19 en 24-21). 

“Ik vind niet dat we de wedstrijd uit handen hebben gegeven, maar had ook niet het gevoel dat de zege toen binnen was”, oordeelde Thijs Broenink (foto rechts). “We hebben namelijk nooit echt controle over de wedstrijd gehad. Maar het blijft zonde dat je verliest als je er drie voor staat. We zaten er verdedigend een paar keer net niet goed bij.”
Met nog zeven minuten te gaan verscheen die 24-21 stand op het bord, maar nog in dezelfde minuut scoorde Rohda twee keer (24-23) en kon het weer alle kanten op. Bij 25-24 gaf de arbiter op advies van de grensrechter de bezoekers een strafworp, nadat Oost-Arnhem de bal had veroverd. Broenink: “Daarvoor was er ook al een situatie waarin de grensrechter vlagde voor een vrije worp, terwijl de scheidsrechter wilde laten doorspelen. Ook dat leidde tot een tegengoal. Ja, die grensrechter was wel heel erg aanwezig.”
Rick Verdouw zette Oost-Arnhem met een fraaie treffer van afstand nog wel een keer op voorsprong (26-25), maar het geroutineerde Rohda trok de winst toch nog naar zich toe. Na de gelijkmaker van Sophie Hansen (26-26) zorgde Jessica Jansen voor de winnende treffer van de bezoekers: 26-27.

De teleurstelling over het resultaat was groot bij Oost-Arnhem, dat ook nog eens drie treffers afgekeurd zag worden. “Het zat ons niet mee en Rohda had dit keer het geluk aan haar zijde”, sprak Broenink.
Zaterdag 1 december gaat Oost-Arnhem in Grou op bezoek bij Mid-Fryslân. De Friese ploeg herstelde zich door een zege bij Unitas (24-25) van de 30-18 nederlaag bij AW/DT op de eerste speeldag. Mid-Fryslân is voor Oost-Arnhem geen onbekende. Tijdens het veldseizoen ontmoetten beide ploegen elkaar ook al. Dat duel eindigde op 13 oktober in 19-19.

* Foto rechtsboven: Thijs Broenink waagt een schotpoging. (Foto: Mike Bekkers)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Mike Bekkers.
* De portretfoto van Thijs Broening is gemaakt door Ingrid Wolfkamp.


Willemien Kragt (1) op zoek naar een afspeelmogelijkheid. Jessica Jansen (5) van Rohda probeert dat te verhinderen.


Doelpoging van Rick Verdouw.

ZAALKORFBAL
HOOFDKLASSE B
Zaterdag 24 november
Oost-Arnhem – Rohda            26-27
KV Wageningen – Dalto         27-24
SCO – AW/DTV                        19-24
Unitas – Mid-Fryslân              24-25

Stand
AW/DTV                        2-4
KV Wageningen          2-4
SCO                                2-2
Mid-Fryslân                   2-2
Rohda                            2-4
Oost-Arnhem               2-0
Unitas                            2-0
Dalto                              2-0

Programma
Zaterdag 1 december
Mid-Fryslan – Oost-Arnhem (19.30 uur, sporthal De Twine, Grou)
Dalto – SCO
Rohda – Unitas
AW/DT – KV Wageningen

TWEEDE KLASSE C
Zaterdag 1 december
Rheko – Elburg (18.00 uur, sporthal De Hangmat, Rheden)
TOP (V) – HHV
DTG – Rood-Wit
Emmeloord – Udiros

DERDE KLASSE A
Zondag 2 december
EKCA – Zwaluwen (14.45 uur, sporthal Elderveld, Arnhem)
WSS – Zwart Wit
Vitesse (Be) – Club Brothers
Olympia (T) vrij

DERDE KLASSE D
Zaterdag 1 december
DKOD – Skunk (19.30 uur, MHC Doelum, Renkum)
Keizer Karel – Achilles (A)
Olympia ’58 – Midlandia
Koveni – Reehorst ’45