Spectaculaire zege ESA op SML

10 mei 2016 | Van onze AS-redactie

ESA heeft zich ten koste van SML geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Peter Gerritsen versloeg onder leiding van arbiter Eric Huisman de stadgenoot in een spectaculair duel na een 3-0 achterstand met 4-3.

SML nam in het eerste half uur een 3-0 voorsprong. In de 19e minuut kopte Jilles Droog raak uit een corner en twee minuten later leek SML al op rozen te zitten. Met een schitterende lichaamsbeweging fopte Pol Vassart zijn directe tegenstander Anil Bakir en bood Keanu Manijn een niet te missen kans: 2-0. Geklungel in de defensie van ESA leidde de 3-0 in. Pol Vassart rondde met een droge knal fraai af.
ESA weigerde echter op te geven. Na een fantastische counter van ESA redde doelman Stefan Reijnders op de inzet van Youssef Ouali. Even later schoot de aanvaller van ESA na weer een goede aanval wel raak: 3-1.
Gerritsen, PeterNa rust bleven Boris de Kok en Hugo van Essen bij SML in de kleedkamer achter en dat kwam het spel van SML niet ten goede. Toen ook Sven Roelofs na zestig minuten nog naar de kant ging, nam de chaos in de verdediging van SML toe. Tom Titarsolej, na rust de absolute uitblinker, zorgde in de 20e minuut op aangeven van Ouali heel fraai voor 3-2. Vijf minuten later was het al gelijk. Titarsolej scoorde zijn tweede treffer na een prachtige één-twee combinatie door het centrum: 3-3.
ESA rook bloed en de winnende treffer viel tien minuten voor tijd. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Bram Weijs, die via een SML-verdediger doelman Reijnders kansloos liet: 4-3.
Trainer Peter Gerritsen (foto) van ESA was een blij man. “Het eerste half uur was zwak van onze kant en gaven we twee goals weg. Daarna hadden we de wedstrijd in handen en op basis van de tweede helft was de overwinning verdiend.”
In de halve finale speelt ESA tegen VDZ, dat zonder te spelen een plek bij de laatste vier heeft bemachtigd. AVW ’66 trok zich dinsdagmiddag terug. De Westervoortse ploeg wil donderdag niet in actie komen, om zich zo volledig te richten op de competitiewedstrijd van zaterdag tegen ZAC. VDZ – ESA wordt gespeeld op dinsdag 24 mei.

De zaterdagvoetballers van Veluwezoom plaatsten zich dinsdag voor de kwartfinale. De ploeg van trainer Jhon van Beukering won in een duel uit de tweede ronde met 3-2 bij Babberich. Veluwezoom treft in de kwartfinale Arnhemse Boys. Dat duel wordt waarschijnlijk gespeeld op woensdag 18 mei.

* Foto boven: Gevaar voor het doel van ESA-keeper Van de Spek. (Foto: Nico Kooij)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Nico Kooij.

Arnhem Cup
Uitslagen
Dinsdag 10 mei
Tweede ronde
Babberich – Veluwezoom (za)   2-3
Kwartfinale
ESA – SML                                  4-3         
Programma
Kwartfinales (alle op het terrein van Eendracht)
Woensdag 18 mei (onder voorbehoud)
20.00 uur: Veluwezoom (za) – Arnhemse Boys
Donderdag 19 mei
20.00 uur: Duno – Rheden
Halve finales
Dinsdag 24 mei
20.00 uur: ESA – VDZ
Donderdag 26 mei
20.00 uur: Veluwezoom (za)/Arnhemse Boys – Duno/Rheden
De finale is op zondag 5 juni

Arb trio, ESA-SML, 10-05-2016 (Small)
Het arbitrale trio: Eric Huisman en zijn secondanten Rob Oldenhave (l) en Gert van Ginkel (r).

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Gevaar voor het doel van ESA.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
ESA-doelman Jop van de Spek moet opnieuw in actie komen.