Spanning neemt toe bij Arvevo

13 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers Arvevo hebben een plek in de nacompetitie om promotie naar de eerste divisie binnen handbereik. De voorsprong op concurrent VoCASA 2 bedraagt met nog 2 duels voor de boeg 2 punten.

Zaterdagavond ontvangt Arvevo in de tweede divisie B het laaggeklasseerde Favorita in sporthal Kermisland. Bij een maximale score van 4-0 slaat Arvevo mogelijk al een beslissende slag.
“Daar gaan we wel voor”, zegt aanvoerder Paul Ubbink van Arvevo. “We mogen geen set verloren laten gaan en daar is afgelopen week ook al over gesproken. Van onderschatting zal geen sprake zijn.”
Favorita, de nummer 10 op de ranglijst, heeft nog uitzicht op de negende plaats. In het laatste geval is directe handhaving een feit voor de Dinxperlose formatie, die slecht 1 punt achterstand heeft op Dynamo Apeldoorn 3.
Arvevo is echter de ploeg in vorm en won al 11 keer op rij. De laatste competitiewedstrijd die verloren ging, was op 24 november van het vorig jaar. Alterno, inmiddels al kampioen, was toen te sterk.
“Al 11 overwinningen op rij. Dat heb ik nooit eerder meegegmaakt”, zegt Ubbink, die weet dat je eerst zelf moet winnen voordat je naar de concurrent gaat kijken.
Die concurrent, het Nijmeegse VoCASA 2, gaat op bezoek bij Pegasus, de nummer 4. “Pegasus is zo goed als uitgeschakeld voor die tweede plek, maar het blijft een stadsderby. Pegasus zal de grote broer niet zomaar laten winnen”, zegt Ubbink, die op 21 april, de laatste speeldag van de reguliere competitie, met zijn ploeg op bezoek gaat bij kampioen Alterno.
Het duel Arvevo – Favorita in sporthal Kermisland begint zaterdag om 19.00 uur. Voorafgaand aan die wedstrijd spelen de volleybalsters van Arvevo in de regiodivisie B tegen Gemini. Dat duel begint om 16.30 uur.