Spanning in 3C, nog niets beslist

15 april 2018 | Van onze AS-redactie

MASV leek in de derde klasse C van het zondagvoetbal op weg naar de titel. De ploeg van trainer Jhon van Beukering had bij het ingaan van de winterstop een voorsprong van vier punten op DCS. Met nog zes duels voor de boeg gaat nu DCS aan kop. De Zevenaarse ploeg heeft een punt voorsprong op MASV. Op 6 mei staat de kraker DCS – MASV op het programma. Ook in de onderste regionen is alles nog open. VVO en SC Rheden zitten nog volop in de degradatiestrijd.

MASV won voor de winterstop 9 van de 11 wedstrijden. Alleen het tweede duel, thuis tegen Pax (1-2) ging verloren. In de laatste wedstrijd voor de winterstop morste de Arnhemse ploeg ook nog twee punten bij Grol (1-1), maar met 28 punten uit 11 wedstrijden was de ploeg van Jhon van Beukering eind 2017 de trotse koploper. DCS volgde met 24 uit 11 en de overige ploegen leken al uit het zicht verdwenen. Grol (20 uit 11), Gendringen (19 uit 11), OBW (19 uit 11) en Viod (18 uit 11) waren veroordeeld tot een bijrol.

Van die voorsprong van MASV is dus niets meer over. Het succes in de strijd om de KNVB districtsbeker oost, waarin de Arnhemse ploeg inmiddels is doorgedrongen tot de halve finale, heeft zijn tol geëist. “Na de bekerwedstrijden hebben we acht punten in de competitie verspeeld. Dat mag nu niet meer gebeuren. Zes keer winnen en we zijn kampioen”, zei een nog altijd optimistische Van Beukering, nadat zijn ploeg zich afgelopen dinsdag ten koste van DVOV (1-2 zege) ook al had geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup.

Niettemin moet de terugval van MASV ook Van Beukering zorgen baren. Na de winterstop pakte MASV slechts 14 punten in 9 wedstrijden. Omdat ook DCS in 2018 zo nu en dan steken liet vallen (19 punten uit 9 wedstrijden) is de titelstrijd nog lang niet beslist. De Zevenaarders gaan aan kop (43 uit 20) en worden op de voet gevolgd door MASV (42 uit 20). door de misstappen van de twee ’topploegen’ mogen ook OBW (38 uit 19) en Viod (38 uit 20) weer hoop koesteren.

In de onderste regionen zijn VVO (negende met 20 uit 19) en SC Rheden (tiende met 17 uit 18) nog lang niet veilig. FC Trias (17 uit 190, AD ’69 (15 uit 17), Keijenburgse Boys (14 uit 20) en Groessen (10 uit 19) hebben de strijdbijl nog niet begraven.
SC Rheden presteert wisselvallig en pakte na de winterstop 7 punten uit 7 duels. De ploeg van trainer Peter Jansen moet vooral in de komende wedstrijden punten pakken. In de duels met Groessen (15 april, thuis), AD ’69 (29 april, thuis) en Keijenburgse Boys (6 mei, uit) kan SC Rheden afstand nemen van de degradatiezone.

VVO kwam na de winterstop nog niet tot winst. In 8 wedstrijden speelde de Velpse ploeg vier keer gelijk en verloor het vier keer. Op 1 april gaf VVO zelfs het onderaan staande Groessen weer hoop. De rode lantaarndrager won met 1-0.
Afgelopen zondag (8 april) koesterde VVO  een punt in de thuiswedstrijd tegen VDZ (0-0). “Gezien de omstandigheden ben ik heel blij met het gelijkspel”, sprak VVO-trainer Maik Angenent, doelend op het grote aantal halffitte spelers en het niet meer beschikbaar zijn van Sam van den Nieuwenhof (studie).
Angenent (foto) had gehoopt dat VVO nog mee zou doen om een periodetitel, maar dat zit er niet meer in. “Die doelstelling halen we niet. Dan kun je bij de pakken gaan neerzitten of gaan knokken en proberen goed te spelen.” 
Met DCS (15 april) en daarna Gendringen, Pax en Viod wacht VVO de komende weken een zwaar programma. in de laatste drie duels krijgt de Velpse ploeg nog te maken met de degradatiekandidaten AD ’69, Keijenburgse Boys en FC Trias.

En VDZ? Die ploeg richt zich volledig op de uitwedstrijd bij FC Trias, op zondag 6 mei. Bij winst in Winterswijk zijn de Arnhemmers hoe dan ook verzekerd van de tweede periodetitel. Concurrentie is er nog van OBW, dat 4 punten achterstand heeft, maar nog twee wedstrijden, uit tegen Grol (29 april) en thuis tegen Pax (6 mei), moet spelen.
Haalt VDZ de tweede periodetitel niet, dan kan gesproken worden van een teleurstellend seizoen. Gezien de aanwezige kwaliteit en de breedte van de selectie had de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi (foto) in het spoor moeten kunnen blijven van de koplopers DCS en MASV.

VDZ verspeelde in de afgelopen twee duels vijf punten. Door de thuisnederlaag tegen SC Rheden (0-1) en het povere gelijkspel bij VVO (0-0) lijkt het halen van de nacompetitie op basis van een hoge eindklassering ook ver weg. Tegen VVO straalde de ploeg niet uit nog te geloven in die kans.

 

PROGRAMMA VAN DE BELANGRIJKSTE TITELKANDIDATEN

  DCS (20-43)
 MASV (20-42)
 OBW (19-38)
 Viod (20-38)
15 april VVO (t)  Viod (u)  VDZ (u)  MASV (t)
22 april Pax (u)  AD ’69 (t)  Keijenburgse B (t)  VDZ (t)
29 april  –  Grol (u)  –
6 mei Gendringen (u)  Groessen (u)  Pax (t)  VVO (u)
13 mei MASV (t)  DCS (u)  FC Trias (t)  SC Rheden (u)
20 mei Groessen (u)  Grol (t)  SC Rheden (t)  Gendringen (t)
27 mei OBW (t)  VDZ (u)  DCS (u)  Grol (u)
         
         

Klik hier voor het voetbalprogramma van zondag 15 april.