Spannende weken voor RKHVV

15 april 2011 | Van onze AS-redactie

Het zijn spannende tijden voor RKHVV en trainer Frans Koenen (foto). De Huissense hoofdklasser heeft nog een aantal punten nodig om in de strijd tegen degradatie de nacompetitie te ontlopen. Zondag komt Babberich/Liemers naar de Blauwenburcht.

“Net voor de winterstop dacht ik: het zal zo’n vaart niet lopen”, zegt trainer Frans Koenen van RKKHVV. “Maar na nederlagen tegen de toppers WKE en Be Quick 1888 ben ik me toch eens achter de oren gaan krabben. We staan nu met 5 ploegen dicht bij elkaar en het is wekelijks stuivertje wisselen.”
De onderste 2 ploegen degraderen uit de hoofdklasse C, de nummers 11 en 12 zijn veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Rigtersbleek staat elfde met 26 punten uit 22 wedstrijden, maar ook Hoogeveen (27 uit 22), MSC (28 uit 22), RKHVV (29 uit 22) en Babberich/Liemers (30 uit 22) zijn nog niet veilig.
Koenen: “Normaal ben je met 30, 31 punten klaar, maar ik denk dat je dit seizoen 34, 35 punten moet halen om veilig te zijn. Wie op die nacompetitieplaatsen komen? Wij in ieder geval niet. Maar het blijft een loterij. Wie heeft de vorm van de dag en wie kan zijn beste ploeg opstellen? Want schorsingen en blessures gaan ook een rol spelen.”
RKHVV kan zondag tegen Babberich niet beschikken over de geschorste centrale verdediger Geert van der Heiden. “Verder is de selectie compleet”, aldus Koenen, die denkt dat RKHVV nog 2 van de 4 wedstrijden moet winnen om de nacompetitie te ontlopen. “Want we zullen het helemaal op eigen kracht moeten doen. Het heeft geen zin naar anderen te kijken.”
Na de wedstrijd tegen Babberich speelt RKHVV nog tegen Hoogeveen (uit), HSC ’21 (thuis) en Alcides (uit).
Als het duel van zondag net zoveel spektakel biedt als de heenwedstrijd, komen de toeschouwers op sportpark De Blauwenburcht in Huissen niets te kort. In Babberich eindigde de wedstrijd op 27 februari van dit jaar in 4-4 na een 0-0 ruststand.