Snelle rode kaart nekt RKHVV

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De hoofdklassewedstrijd MSC-RKHVV was zondag in feite al na 8 minuten beslist. RKHVV-doelman Fabian Philips kreeg toen al de rode kaart. Met tien man weerde RKHVV zich dapper maar verloor toch met 3-1.

De keeper probeerde buiten de 16 meter een bal weg te schieten voor de aanstormende spits Jos Fidom. Philips raakte de bal half en de spits kwam ten val. Scheidsrechter Janson trok meteen de rode kaart. Mehdi Ghanem werd  daarna opgeofferd voor tweede keeper keeper Ruben te Witt.
RKHVV speelde vervolgens compact en probeerde er snel uit te komen met een eenzame Kevin Sissing in de spits. Toch kwam RKHVV in de 22e minuut met 1-0 achter via een goal van Jos Fidom die een duel won van Willem-Jan Bootsma. RKHVV herpakte zich en kreeg zelfs een aantal mogelijkheden waarvan er een werd benut door Kevin Sissing: 1-1.
Na rust oogde het wat rommeliger. MSC was iets sterker en scoorde de 2-1 door Jos Fidom. Volgens het RKHVV-kamp nam hij de bal met de hand mee. Vijf minuten later besliste opnieuw Fidom het duel (3-1).

Andere uitslagen hoofdklasse C: Be Quick’ 87-FVC 2-1, Rheden-Alcides 1-2, Rigtersbleek=Babberich 1-2, Sneek Wit Zw-HSC 0-1, WKE-Hoogeveen 0-2, NEC-Rohda 1-0.