Sneeuw speelt ook zaalsporters parten

5 december 2010 | Van onze AS-redactie

Behalve de voetballers en de hockeyers hebben ook de zaalsporters hinder ondervonden van de barre weersomstandigheden. Om die reden kwamen Wevoc (volleybal), Arnhemia Eagles (basketbal) en EKCA (korfbal) zaterdag niet in actie. 

Het tweede team van volleybalclub Apollo 8 kwam zaterdag niet naar Westervoort voor het duel met Wevoc in de regiodivisie B.  “Er is contact geweest tussen de twee clubs”, vertelt Jop van Dijk, teammanager van Wevoc.  “De spelers van Apollo 8 wilden de reis niet maken. Ze moesten uit Borne komen en ook daar lag veel sneeuw. De volleybalbond verplicht de clubs nu wel om voor een bepaalde datum de wedstrijd in te halen om competitievervalsing te voorkomen. Dat zal waarschijnlijk op een trainingsavond gebeuren. Het geld voor de huur van de hal zijn we in ieder geval kwijt.”
Een algemene richtlijn van de volleybalbond luidt  dat, zolang het openbaar vervoer rijdt (bus en trein) de wegen begaanbaar zijn en het dus mogelijk moet zijn om een sporthal te bereiken. Maar uiteindelijk bepalen de teams zelf of het verantwoord is de weg op te gaan. ‘Volleybal is onze hobby en onverantwoorde risico’s hoeven niet te worden genomen’, zo stelt de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo).
Op de site van het Nederlands Korfbalverbond verscheen zaterdag de mededeling  dat  ‘vanwege de weersomstandigheden alle wedstrijden voor 4 december zijn afgelast. Waar mogelijk zijn nog wel wedstrijden doorgegaan’.
Dat bericht leidde tot veel verwarring. Alle wedstrijden in de korfballeague werden afgelast, maar in de overgangsklasse B ging in het Zeeuwse Goes het duel Tjoba – Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn wel door. De wedstrijd in Zelhem tussen SEV en het Arnhemse EKCA (derde klasse E) vond geen doorgang.
De basketballers van Arnhemia Eagles reisden niet af naar Hilversum voor hun duel met The Dunckers. Twee andere wedstrijden in de eerste divisie A gingen wel door.