SML zakt een plaatsje, Arnhemia ziet concurrent punten morsen

12 april 2018 | Van onze AS-redactie

SML is donderdag een plaatsje gezakt op de ranglijst van de tweede klasse I van het zondagvoetbal. Varsseveld passeerde de Arnhemse ploeg door het inhaalduel met Germania met 2-0 te winnen. SML staat nu dertiende en voorlaatste met 18 punten uit 18 wedstrijden voorlaatste. Concordia Wehl is met 15 uit 18 de rode lantaarndrager.

SML speelt zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Germania, met 22 uit 18 de nummer tien op de ranglijst en ook nog allerminst veilig is. Varsseveld (19 uit 17) en AZC (19 uit 19) zijn respectievelijk elfde en twaalfde. Alleen de nummer laatst degradeert rechtstreeks, de nummers twaalf en dertien zijn verplicht tot het spelen van nacompetitie.

Zonder te spelen verging het Arnhemia, koploper  in de vijfde klasse D met 49 punten uit 18 duels, een stuk beter. De achtervolgers blijven maar punten morsen, want woensdag verloor RVW, de nummer twee met 41 uit 19, thuis met 2-1 van De Paasberg. Angerlo Vooruit, dat donderdagavond wel won (2-0 tegen Voorst) is derde met 40 uit 18, Doesburg staat met 38 uit 18 vierde.
Zondag staan in 5D de topduels Doesburg – Arnhemia en RVW – Angerlo Vooruit op het programma.

In de vierde klasse F werd het duel Angeren – Jonge Kracht na 31 minuten gestaakt wegens een blessure van de arbiter. De bezoekers leidden op dat moment al met 2-0 door doelpunten van Luke Roelofs.
Eendracht incasseerde in Oosterhout in het eerder bij 1-0 gestaakte treffen in het voordeel van OSC nog drie treffers en verloor met 4-0. Met negen spelers, Sander Kok en Raemon Vermeulen hadden in het gestaakte duel rood gekregen, kon de ploeg van trainer Marcel Gerrist in het restant van 34 minuten weinig uitrichten. 

Klik hier voor het voetbalprogramma van 13,14 en 15 april

UITSLAGEN INHAALWEDSTRIJDEN
ZATERDAGVOETBAL
EERSTE KLASSE C
Dinsdag 10 april
Duno – Woudenberg                     2-0
LRC – Sliedrecht                            0-1

VIERDE KLASSE B
Dinsdag 10 april

Vierhouten ’82 – Pr. Bernhard    2-0  

ZONDAGVOETBAL
TWEEDE KLASSE I
Donderdag 12 april
Varsseveld – Germania                  2-0

VIERDE KLASSE F
Donderdag 12 april
Angeren – Jonge Kracht                0-2  (gestaakt in 31e minuut, blessure arbiter)
OSC – Eendracht                             4-0 

VIJFDE KLASSE D
Woensdag 11 april
RVW – De Paasberg                        1-2
Donderdag 12 april
Angerlo V – Voorst                          2-0
SHE – Socii                                       0-0