SML vergroot zorgen Veluwezoom

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De degradatiezorgen voor SC Veluwezoom zijn in 3C verder toegenomen. Zondag ging de ploeg van trainer Giovanni Zweers (foto) op sportpark De Pinkenberg onderuit tegen het Arnhemse SML: 2-3.

Giovanni Zweers is een rasoptimist en daarom maakt de trainer van Veluwezoom zich nog geen zorgen. “Omdat het voetbal niet verkeerd is”, zei Zweers, die met zijn ploeg niettemin met 11 punten uit 14 duels op een tiende plaats staat. Alleen Ruurlo en Angeren (beide met 10 uit 14) staan daar nog onder. “In de komende wedstrijden ontmoeten we onze concurrenten. Het wordt pas zorgelijk als je daarin niet doet wat je moet doen”, sprak Zweers.
En dat is winnen. Het had ook ook tegen SML al gekund, maar het zat de thuisclub zondag niet mee. Grote kansen voor Mark Gerritsen, Mohammed Alkan en Michel Kremers bleven in het laatste half uur van de eerste helft onbenut. De allerbeste kans was voor Pascal Donderwinkel. Hij mocht vrij inkoppen, maar de bal ging over.
SML had in de openingsfase het beste van het spel en kwam na 15 minuten door Wesley Mortier op 0-1. De gelijkmaker viel na een half uur door een eigen doelpunt: 1-1.
“Ondanks dat we kansen hadden laten liggen, gingen we toch met een goed gevoel rusten”, meende Zweers. “We hadden ons heel goed hersteld van een minder eerste kwartier.”
Na de hervatting kwam de thuisclub na 15 minuten weer op achterstand. Na een vrije trap viel de bal ongelukkig op de hand van Stanley Heijnen, waarna Fathi Sprenkel SML vanaf de stip op 1-2 zette. Veluwezoom ging op jacht naar de gelijkmaker, maar na een uitstekend uitgevoerde counter besliste Wesly Mortier de wedstrijd: 1-3. Vlak voor tijd zorgde Onno Kooiker op aangeven van Jeffrey Onstein met het hoofd voor 2-3, maar de tijd was voor Veluwezoom daarna te kort om nog een punt uit het vuur te slepen.”

Uitslagen 3C
WVC – Viod                               7-3
Doetinchem – Pax                   2-2
Brummen – DCS                      0-2
Ruurlo – Angeren                    1-2
Concordia Wehl – FC Trias     4-0
Veluwezoom – SML                  2-3