SML vergeet door te drukken

14 november 2010 | Van onze AS-redactie

SML haalde vorige week de eerste periodetitel binnen en is nu de te kloppen ploeg. De Arnhemmers kwamen er zondag achter dat de tegenstanders de hakken nu iets dieper in het zand zetten.

De weerstand is ontegenzeggelijk groter, dat liet ook VIOD uit Doetinchem zondagmiddag zien. Deze ploeg spartelde fel tegen op De Bakenberg en nam een punt mee uit Arnhem: 2-2. Of het nu verdiend was of niet, zuur was het zeker voor de SML’ers. Want zij stonden bij rust met 2-0 voor door doelpunten van Fahti Sprenkel en Wesley Mortier en menigeen dacht al: dat wordt een monsterscore.
Maar de ‘kleine superboeren’ uit de Achterhoek weten wat werken is en kwamen vanuit verloren positie terug. Via twee vrije trappen poetsten zij de 2-0 achterstand weg en moest SML er nog alles aan doen om die stand te handhaven.
SML-trainer Bert Hendriks had toch wel moeite met de verliespunten: “Als je bij rust met 2-0 voor staat en de 3-0 op de schoen hebt, mag je in feite niet meer verliezen. We hebben na rust het initiatief uit handen gegeven. Onnodig. Te weinig spelers beseften dat het niet alleen om kwaliteit gaat, maar ook om inzet. Je moet het mét elkaar doen, en dat ontbrak er bij ons aan. Maar ja, het kan gebeuren. De ploegen in deze klasse zijn aan elkaar gewaagd en SML is de te kloppen ploeg. VIOD vierde de 2-2 dan ook als een overwinning.”
Fahti Sprenkel kreeg na rust zijn tweede gele kaart en werd weggestuurd.

SML heeft de koppositie in 3C over moeten doen aan het Zevenaarse  DCS dat met 2-1 won bij FC Trias (alle andere wedstrijden in 3C werden afgelast). Beide ploegen hebben 18 punten uit 10 wedstrijden. DCS heeft een beter doelsaldo.