SML raakt nog niet in paniek

28 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Van titelfavoriet tot degradatiekandidaat. Toegegeven, het is wat zwartwit gesteld. Maar wie puur naar de cijfers van SML kijkt, kan moeilijk anders. De winnaar van de eerste periode in 3C en deelnemer aan de nacompetitie om promotie moet nu vechten om nacompetitie om degradatie te ontlopen. En áls het tegenzit, zit het écht tegen: zondag scoorde aanvoerder Dennis van der Kamp vlak voor tijd een eigen doelpunt waardoor SML met 2-3 verloor van WVC. AS sprak met hem.

Hoe gebeurde het?
Dennis van der Kamp: “Ik geloof dat het in de 88e minuut was. Bij een voorzet wilde ik de bal wegwerken, in de buurt van de elfmeter. Ik kreeg hem op mijn scheenbeen waarna de bal via de onderkant lag het doel in vloog. Een erg ongelukkige carambole.”

Wat een domper.
“Ja, het was extra ongelukkig omdat we een prima wedstrijd hadden gespeeld. WVC is een sterke ploeg en we hadden echt de mogelijkheid om te winnen. Maar dat heeft zich helaas niet vertaald in resultaat. Maar omdat we gewoon goed speelden, hebben we er toch een goed gevoel aan over gehouden.”

De realiteit is dat jullie 5 punten voor staan op een degradatieplaats.
“Op Angeren, ja, en die ploeg komt zondag naar Arnhem. Het is inderdaad een rare situatie en het kán gek lopen in deze competitie. Maar we houden er geen rekening mee.”

Het is een bizar seizoen door de pasjesaffaire en de puntenmindering. Heeft dat zijn weerslag?
“Dat geloof ik niet. De pasjesaffaire was meer een bestuurlijke kwestie. Net als de puntenmindering, kunnen we daar weinig aan doen. Het heeft volgens mij geen invloed op ons gehad, het heeft ons niet zo bezig gehouden. De sfeer is in deze jonge groep altijd erg goed gebleven, daar ben ik heel positief over. Ná de wedstrijden, ook na nederlagen, blijft iedereen hangen in de kantine. Dat zegt wel iets.”

Nog wat feiten: 0 punten uit de laatste 3 wedstrijden.
“Dat zegt niet alles. Ik vind dat we desondanks goed uit de winterstop zijn gekomen. We hebben echt goede wedstrijden gespeeld, tegen Trias en WVC bijvoorbeeld. Er waren ook mindere: tegen Concordia en Brummen. Je moet er na een slechte reeks alleen voor oppassen dat het niet gaat knagen. Dat is bij ons niet het geval. We houden ons vast aan het feit dat we zondag een goede pot hebben gespeeld. “

Nu wordt het duel tegen Angeren wel superbelangrijk.
“je kunt het jezelf heel gemakkelijk maken door gewoon te winnen. Met onze kwaliteiten moet dat lukken. Nee, na de eerste helft van dit seizoen hadden we nooit kunnen denken dat het zo zou lopen. Maar veel verder zakken we niet, dan zouden de onderste ploegen plotseling alles moeten gaan winnen en dat geloof ik niet. Andersom kunnen wij nog steeds bij de eerste vijf eindigen. Er is geen paniek bij SML, we voetballen goed en het vertrouwen is er nog steeds.”