SML pakt periodetitel, eerste zege Veluwezoom

22 februari 2016 | Van onze AS-redactie

SML kon zondag een feestje vieren. De ploeg van trainer Roberto Straal pakte in Huissen door een zwaarbevochten 2-1 zege op Jonge Kracht de tweede periodetitel in de vierde klasse F. SML kreeg daarbij hulp van Angeren, dat concurrent Driel met 4-1 versloeg.

SML moest bij Jonge Kracht nog wel een achterstand goedmaken. Nadat Coen Siebenheller de thuisploeg op 1-0 had gezet, zorgde Keanu Menijn razendsnel voor de gelijkmaker: 1-1. De winnende treffer van SML viel in de slotfase. Robin van Ussen scoorde rechtstreeks uit een corner: 1-2.

SML nam door de zege bovendien de koppositie over van VVO. De wedstrijd van de Velpse ploeg bij HAVO werd afgelast. Het verlies van Jonge Kracht betekent dat de strijd om de titel nog tussen twee ploegen gaat, SML en VVO. SML voert de ranglijst aan met 39 punten uit 16 duels, VVO volgt met 37 uit 15. Jonge Kracht (31 uit 16), DVOL (31 uit 16) en Angeren (31 uit 17) staan op grote achterstand.

 

Veluwezoom1In de onderste regionen behaalde SC Veluwezoom tegen Eendracht zijn eerste overwinning van het seizoen. Het doelpunt van Stefan Fonteijn, twintig minuten voor tijd, betekent dat de Velpse ploeg weer een klein beetje mag hopen op een langer verblijf in de vierde klasse. Met 6 punten uit 17 duels heeft de ploeg van trainer Giovanni Zweers de andere zwakke broeders in 4F, RVW (7 uit 15), SDOO (9 uit 16) en Eendracht (10 uit 15), weer een beetje in het vizier.

 

Klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal bij de amateurs.