SML moet WVC nu naast zich dulden

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

SML moet sinds zondagmiddag de koppositie in 3C delen met WVC. De Winterswijkse ploeg won thuis met 2-0. Zowel SML als WVC heeft nu 13 punten uit 7 wedstrijden.

Qua veldspel deed SML niet onder voor WVC, maar de gastheren sprongen beter om met de weinige kansen. Een onachtzaamheid achterin leidde na 25 minuten tot een voorsprong voor WVC. Het tweede doelpunt viel na dik een kwartier in de tweede helft toen een inzet door een SML-verdediger ongelukkig van richting werd veranderd. Veel aanvalsgeweld kon SML daar niet tegenover zetten, zodat de thuisploeg de voorsprong moeiteloos over de streep tilde.
Meest opvallende speler op het veld was Martijn Meerdink. De voormalige speler van De Graafschap, AZ en FC Groningen en eenmalig international, moest vanwege een onwillige knie stoppen met betaald voetbal. Bij WVC, de club waar hij met voetballen begon, laat hij dit seizoen zien het spel niet te zijn verleerd. Heel actief was Meerdink niet, maar eenmaal aan de bal deed hij uitsluitend goede dingen.

Over twee weken wordt de strijd om de eerste periodetitel beslist. SML speelt dan thuis tegen Doetinchem, dat zondag met 2-0 won van FC Trias. Doetinchem, FC Trias en PAX delen de derde plaats in 3C met twee punten achterstand op SML en WVC.

Andere uitslagen 3C: Brummen-Ruurlo 2-0, Concordia Wehl-Veluwezoom 3-1, VIOD-Angeren 1-0, PAX-DCS 1-0, Doetinchem-Trias 2-0.