SML keurig derde na zege op Spero

6 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

SML heeft zich zondag uitstekend in 3D hersteld van de smadelijk 6-1 nederlaag bij WAVV, vorige week. De ploeg van trainer Bert Hendriks won op het eigen sportpark De Bakenberg met 2-1 van Spero. Bij SML stond de 16-jarige Stefan Reijnders onder de lat.

SML staat na de zege op een keurige derde plaats met 16 punten uit 9 duels. De achterstand op de koplopers Woezik en ONA’53 bedraagt slechts 2 punten. Toch waakt trainer Bert Hendriks voor euforie. “Omdat onze voorsprong op de nummer 10 van de ranglijst maar 6 punten bedraagt. Er kan dus nog van alles gebeuren.”
Dat neemt niet weg dat SML heel goed bezig is, vindt ook Hendriks. “Qua spel moeten we ons elke week verder proberen te verbeteren of minstens het niveau proberen vast te houden.”
Tegen Spero had Hendriks weer een heel jong elftal in het veld staan. De gemiddelde leeftijd was nog lager dan anders, omdat de pas 16-jarige Stefan Reijnders onder de lat moest plaatsnemen. Eerste doelman Michiel Bos was wegens privéomstandigheden afwezig. “Stefan heeft het heel goed gedaan”, zei Hendriks. “Voor een 16-jarige jongen is dit toch heel spannend.”
Reijnders leek in het duel zelfs de ‘nul’ te houden, maar moest in de laatste minuut toch nog de gang naar het net maken. Gevolgen had dat niet, want voor Spero was de tijd daarna te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Wesley Martens en Abdullah Sprenkel hadden SML al voor rust op een 2-0 voorsprong gezet. “Prachtige doelpunten”, zei Hendriks. “Uit mooie aanvallen, die helemaal van achteruit waren opgebouwd. We speelden ook een hele goede eerste helft. Na rust zakten we wat weg.”

Uitslagen Derde klasse D
Arnhemse Boys – Hatert                1-1
SML – Spero                                      2-1
ONA’53 – Trekvogels                     4-2
Overasseltse B – Groesbeekse B   0-3
Union – Beuningse Boys                 1-1
Woezik – WAVV                                 2-2


Doelman Stefan Reijnders in actie tijdens een wedstrijd van SML A1. Zondag stond de pas 16-jarige keeper onder de lat in het eerste elftal van SML. (Foto: Astrid de Wolf)