‘SML kan de tweede klasse aan’

2 november 2010 | Van onze AS-redactie

‘Genieten als je kúnt genieten’. Trainer Bert Hendriks zegt het met een brede glimlach. SML vierde zondag de eerste periodetitel in de derde klasse C uitbundig. Terecht, het was een topprestatie van de Arnhemse formatie.

Wie in deze klasse een prijs wil pakken, moet echt wel iets kunnen. PAX, WVC, DCS, Concordia Wehl zijn immers ploegen met kracht en klasse.
Bert Hendriks: “Daarom zijn we ook zo blij met deze eerste prijs, ik denk dat veel ploegen jaloers zijn. WVC voorop natuurlijk. Die hadden er helemaal op gerekend, maar gingen onderuit in Ruurlo.  Deze klasse is inderdaad sterk, de krachtsverhoudingen liggen dicht bij elkaar. Wij speelden tegen Doetinchem (4-0, red) misschien wel onze beste thuiswedstrijd, maar niet de beste van het seizoen. Dat was uit bij Angeren (1-2, red). Maar ik was zondag wel tevreden. Je ziet dan gelukkig dingen terug waar je op traint. Vanuit een goede organisatie samenspelen, herkenbaar voetballen, voortdurend zoeken naar mogelijkheden om elkaar beter aan te spelen,  ja, die dingen kwamen er prima uit.”

Wat is jullie kracht?
“Het gemiddelde technische vermogen is erg hoog, over de hele linie. Daarnaast de collectiviteit. Spelers zijn in principe altijd geneigd om mooie individuele acties te maken, drie mannetjes passeren bijvoorbeeld. Terwijl de bal afspelen vaak veel beter is. Dat laatste zie je bij ons steeds meer, we zijn gegroeid als team. Deze jonge ploeg is erg gretig. En er zit veel achter. Er is talent, ook in de A-jeugd. Dat trekt straks door naar het eerste. Ik heb bovendien het voordeel dat ik een brede selectie heb: 18 man. Er is uiteraard een bepaalde vaste kern van zes, zeven spelers. Maar als ik de nummer 18 erin moet gooien, hoef ik me daar geen enkele zorgen om te maken.”

Kijk je stiekem al naar de tweede klasse?
“Dat is koffiedik kijken, het is een lange weg. Zondag wacht ons al weer een zware tegenstander: PAX uit. Wat ik wel zeker weet dat SML niet zal misstaan in de tweede klasse, dat niveau kunnen we aan. De top van de derde klasse komt mee in de tweede klasse. Het is voor ons nu een kwestie van stabiel blijven en hopen dat we niet te veel blessures en schorsingen krijgen.”

Niet bang dat spelers nu achterover leunen?
“Reken maar dat ik daar fel op ben. Iemand met een basisplaats is soms wel geneigd om het iets rustiger aan te doen. Dat zal nu niet gaan. Het is nu een kwestie om de zaak scherp te houden. We hebben de eerste prijs zondag flink gevierd, terecht, maar nu richten we ons weer volledig op de competitie.”