SML is plotseling een titelkandidaat

1 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

SML behoort in de derde klasse D plotseling tot de titelkandidaten. Na de 1-0 overwinning bij Groesbeekse Boys is de achterstand op de koplopers Woezik en ONA’53 nog maar 4 punten.

“Het valt allemaal niet meer te voospellen. We moeten er maar gewoon voor gaan, we zien wel waar het schip strandt”, zei trainer Bert Hendriks van SML na afloop van de gewonnen wedstrijd bij Groesbeekse Boys.
Hendriks had het over de titelkansen van zijn ploeg. Die zijn ineens aanwezig, nadat koploper Woezik zondag onverwacht met 2-1 verloor bij Hatert.
Groesbeekse Boys leek tegen SML op voorhand tevreden met een punt. “Groesbeekse Boys speelde met veel spelers achter de bal en was eigenlijk al vanaf de eerste minuut bezig met tijdrekken. En als een ploeg zo verdedigend speelt, is het moeilijk om door zo’n linie heen te komen”, zei Hendriks. “Daarnaast zijn er altijd countermomenten voor de tegenstander.”
Na een 0-0 ruststand kreeg Groesbeekse Boys na de pauze 2 aardige kansen. “Wij kregen er 3 en die van Abdullah Sprenkel ging er 10 minuten voor tijd in”, zei Hendriks.
SML slaagde er in de slotfase in die voorsprong over de streep te trekken. Hendriks: “Het was voetballend van 2 kanten niet groots, maar wij hebben steeds de rust bewaard.”

Uitslagen Derde klasse D
Groesbeekse Boys – SML        0-1
Union – Arnhemse Boys         4-2
Hatert – Woezik                     2-1
Beuningse Boys – ONA’53      2-5
Trekvogels – Overasseltse B  3-0
WAVV – Spero                       6-1