SML is bij Hatert te laat wakker

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

SML begon in 3C niet goed aan de wedstrijd bij Hatert en dat is de Arnhemse ploeg opgebroken. De bezoekers keeken al na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand op. Pas kort voor het eindsignaal scoorde Martin Hofmans tegen: 2-1.

“De eerste helft was dramatisch”, vertelde SML-trainer Bert Hendriks. “De scherpte ontbrak en in de 7e en 17e minuut scoorde Hatert 2 keer op identieke wijze uit een corner.”
Hendriks had zijn ploeg vooraf gewezen op de gevaarlijke spelhervattingen van Hatert, maar bij beide doelpunten werd de bal uit een corner bij de eerste paal ingekopt.
Wesley martens had SML in de eerste minuut nog wel op voorsprong kunnen zetten, maar hij scoot de bal voorlangs. “Verder creëerden wij helemaal niets”, zei Hendriks. “Het was allemaal onrustig en ongeconcentreerd. Vlak voor rust ontsnapten we nog aan 3-0, toen de bal van de lijn werd gehaald.”
Tijdens de rust zette Hendriks de puntjes op de i en de tweede helft gaf een heel ander SML te zien. “We waren toen qua veldspel heer en meester. We kregen ook een paar kansen op een snelle 2-1, maar Wesley Martens schoot tegen de keeper op en Fatih Sprenkel raakte de lat.”
De tegentreffer van SML viel veel te laat om het nog spannend te laten worden. Martin Hofmans scoorde in blessuretijd van 20 meter.
“We zijn niet goed begonnen. Anders hadden we hier punten kunnen pakken. De spelers baalden er na afloop ook behoorlijk van. Zij realisseerden zich dat er bij Hatert veel meer te halen was geweest. Ik hoop dat het een les is geweest voor de volgende keer.”

Uitslagen Derde klasse D
ONA’53 – Arnhemse Boys    4-2
Hatert – SML                            2-1
Groesbeekse Boys – Spero   1-0
Trekvogels – Woezik              0-0
Beuningse Boys – WAVV        3-1
Union – Overasseltse Boys   4-1