SML en MASV nog in de race

4 juni 2018 | Van onze AS-redactie

Sybren Bekkenutte (foto) was zondag de held van SML. Zijn treffer was de beslisssende (3-2) in de wedstrijd tegen Beuningse Boys, in de eerste ronde van de nacompetitie. Door de zege behoudt de ploeg van trainer Roberto Straal uitzicht op handhaving in de tweede klasse. Ook MASV (2-1 zege op Dio ’30) plaatste zich voor de tweede ronde. VDZ (1-0 nederlaag bij Concordia Wehl) en Eldenia (1-1 tegen Viod, verlies na strafschoppen) zijn uitgeschakeld voor een plek in de tweede klasse.

SML nam in de thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys door Abdellatif Elmalki een voorsprong, maar de thuisploeg kende ook tegenspoed. Zo viel eerst Boris de Kok uit en even later ook Sven Roelofs. Beiden waren niet okselfris aan de wedstrijd begonnen.
“In de warming up hadden we besloten dat beiden zouden starten, maar na twintig minuten had ik al twee keer moeten wisselen’, sprak trainer Roberto Straal na afloop. “En hoewel Boris en Sven allebei nog begin twintig zijn, zijn het al de routiniers.”

Met Rens Snel en Nigel Gieling als invallers hield SML de voorsprong tot de rust vast. Toen Kane Keizer na de pauze de Arnhemse voorsprong verdubbelde (2-0), leek er zelfs geen vuiltje meer aan de lucht voor de thuisploeg. Straal:  “Ik dacht ook dat het gelopen was, maar dan zie je toch dat er veel spanning op de wedstrijd zit.”
Kort na de 2-0 scoorde Beuningse Boys tegen, waarna er een enerverende slotfase aanbrak. Zes minuten voor tijd viel de gelijkmaker (2-2). “Maar ik moet de jongens een groot compliment maken, want ze zijn er keihard voor blijven knokken. We hadden geluk dat Beuningse Boys vlak voor tijd met tien man verder moest”, doelde Straal op de rode kaart voor een Beuningse verdediger, die de doorgebroken Wesley Martens onderuit had gehaald.Nadat er in de eerste verlenging niet was gescoord, zorgde Sybren Bekkenutte kort na de wisseling van helft met een fraaie treffer voor 3-2. Het jeugdige SML beet zich daarna vast in de tegenstander en kwam de resterende 13 minuten ongeschonden door. Beuningse Boys liep nog tegen een tweede rode kaart op, toen de doelman SML-spits Robin van Ussen ondersteboven kegelde. “Maar ook daarna bleef Beuningse Boys de ballen hoog ons strafschopgebied in pompen”, zei Straal. “Voetballend waren wij de betere ploeg, maar het was een slijtageslag. Gelukkig zijn we door, dus we moeten nog twee keer winnen om ons te handhaven.”

SML ontmoet zondag op het eigen sportpark in de tweede ronde het Doetinchemse Viod, dat na strafschoppen afrekende met Eldenia. Het begon nog zo goed voor de ploeg van trainer Erwin Koen (foto rechts). Louan Aarts zette de thuisclub al vroeg op voorsprong, maar Eldenia kon de score niet uitbouwen.
Na de hervatting maakten de bezoekers gelijk (1-1) en een tweede treffer van de Doetinchemse ploeg hing in de lucht. Eldenia hield echter stand en pakte de draad in de verlenging weer op. Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Viod was uiteindelijk het gelukkigst.

MASV mag zich net als SML gaan opmaken voor de tweede ronde. De ploeg van trainer Jhon van Beukering won op eigen veld met 2-1 won van Dio ’30. De ploeg uit Druten nam op sportpark Malburgen-West nog wel een voorsprong, maar Dave van der Kolk maakte nog voor rust vanaf de strafschopstip gelijk na een overtreding op Shiwan Hamdaziz: 1-1.
Tim Cornelisse zorgde in de tweede helft voor de winnende treffer. De oud-speler van Vitesse zag de bal uit een voorzet in de verre hoek in het doel belanden: 2-1. De bezoekers drongen in het laatste kwartier nog wel aan, maar grote kansen leverde dat voor de ploeg van trainer Stefan Hoogsteder niet op. 

In de tweede ronde krijgt MASV zondag in een uitwedstrijd te maken met Concordia Wehl, dat VDZ met 1-0 versloeg. Op de ‘knollentuin’ in Wehl was goed voetbal niet mogelijk. “Maar in de beginfase waren wij verreweg de betere ploeg”, vertelde Stijn van Gent, verdediger van VDZ. “Voetballend had Concordia niets in te brengen en speelde constant de ‘lange bal’. Maar Concordia kreeg vooral kansen uit standaardsituatie.”

Drie kopkansen uit corners leverden echter geen treffer op. VDZ was gevaarlijk via Jasper Nuininga (schot net naast) en Matthieu Weiss, die één op één met de Concordia-keeper een teenlengte tekort kwam. 
Na de pauze moest Van Gent het veld geblesseerd verlaten. Vijf minuten later viel de beslissing. Doelman Jelmer van Witteloostuijn, vervanger van Kwint Ceelen (vakantie) kwam uit zijn doel en schoot de bal over de zijlijn. Hij kwam hierbij in duel met een speler van Concordia. “Maar in plaats van een vrije trap voor ons, mocht Concordia een vrije trap nemen en daaruit werd de bal ingekopt”, zei de verbaasde Van Gent.
VDZ ging daarna met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. Via Nuininga (twee keer) en Niek meijer (twee vrije trappen) kreeg VDZ nog kansen, maar Arnhemse doelpunten bleven  uit.

Zo bleef de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi (foto links) voor de tiende keer op rij zonder zege en is VDZ uitgeschakeld voor promotie, maar de Arnhemse ploeg had dit keer meer verdiend. Ook over het arbitrale optreden waren de bezoekers niet te spreken. Van Gent: “We hadden het hier zelf moeten en kunnen afmaken en dat hebben we niet gedaan. Maar een aantal cruciale beslissingen viel uit in ons nadeel. Zo werden Mathieu Weiss en Jasper Nuininga allebei vastgehouden en neergehaald als doorgebroken speler, maar de tegenstander kreeg slechts geel.  En een speler met al geel kwam met een enorme zaag in op de benen van Niek Meijer. Niek bleef staan, waardoor de scheidsrechter geen geel gaf. Was hij gevallen, dan was het hoe dan ook een tweede gele kaart geweest. Echt een aanslag.”

Van Gent noemde Concordia Wehl een ‘misselijke ploeg’. “De keeper ging in acht van de tien gevallen de bal in het bos ophalen. Vanuit de dugout wilde niemand een nieuwe bal schieten en de scheidsrechter liet alles maar gaan. Dat kan nog leuk worden als MASV zondag op bezoek gaat in Wehl.”

* Foto geheel boven: Sybren Bekkenutte van SML gaat uit zijn dak na de. winnende treffer tegen Beuningse Boys. (Foto: Nico Kooij)
*Foto linksmidden: Kane Keizer krijgt na zijn doelpunt (2-0) de felicitaties van ploeggenoot Wesley Martens (19). (Foto: Nico Kooij)


Deze stijlvolle doelpoging van Wesley Martens zal geen doelpunt opleveren. (Foto Nico Kooij)


SML sticht gevaar voor het doel van Beuningse Boys. Rens Snel (voorgrond) heeft de bal net gemist. (Foto: Nico Kooij)


UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL

NACOMPETITIE
Om een plaats in de hoofdklasse
Donderdag 31 mei
1. Silvolde – Goes                            1-2
2. Gemert – Be Quick 1887           2-0
3. Hollandia-Quick’20                   1-1
4. Halsteren-Achilles 1894           1-1
Zondag 3 juni
1. Goes – Silvolde                             1-1
2. Be Quick 1887 – Gemert           5-0
3. Quick’20 – Hollandia                 2-1
4. Achilles 1894 – Halsteren         0-0 (Halsteren wns)
Finales
Donderdag 7 juni
Goes – Be Quick 1887
Quick’20 – Halsteren 
Zondag 10 juni
Be Quick 1887 – Goes
Halsteren – Quick ’20            
Winnaars promoveren naar derde divisie

Om een plaats in de eerste klasse
Zondag 3 juni
1. Schalkhaar – MVV ’18               1-1 (na verlenging, MVV ’18 wns)
2. Bemmel – DVC ’26                    3-0
3. SDC ’12 – WAVV                        2-3
4. Spero – Bon Boys                       1-0 
Zondag 10 juni
5. Bemmel – Spero
6. MVV ’18 – WAVV
Zondag 17 juni
Finale: winnaar 5 – winnaar 6

Om een plaats in de tweede klasse
Zondag 3 juni
1. SML – Beuningse Boys               3-2 (na verlenging)
2. Concordia Wehl – VDZ              1-0
3. Eldenia – Viod                             1-1 (na verlenging, Viod wns) 
4. MASV – Dio ’30                           2-1
Zondag 10 juni
5. Concordia Wehl – MASV
6. SML – Viod
Zondag 17 juni
Finale: winnaar 5 – winnaar 6

Om een plaats in de derde klasse
Zondag 3 juni
1. Millingen – OSC                          1-4         
2. Groesbeekse B – Achilles ’29   3-0
3. GVA – SCE                                   1-0      
4. Krayenhoff – DVOL                   0-1
Zondag 10 juni
5. Groesbeekse Boys – DVOL
6. OSC – GVA
Zondag 17 juni
Finale: winnaar 5 – winnaar 6

Om twee plaatsen in de vierde klasse
Zondag 3 juni
1. SVO ’68 – FC Zutphen               3-2 (na verlenging)
2. Doesburg – VVLK                       2-0 (na verlenging)
Zondag 10 juni
3. Eendracht – Victoria ’25
4. Niftrik – SVO ’68
5. DSZ – Doesburg
6. EDS – Alexandria
Zondag 17 juni
Finales
winnaar 3 – winnaar 4
winnaar 5 – winnaar 6
Winnaars naar vierde klasse