SML boekt monsterscore in Arnhem Cup

18 april 2018 | Van onze AS-redactie

SML heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. De tweedeklasser had op sportpark De Bakenberg geen enkele moeite met vijfdeklasser De Paasberg, dat met een 9-0 nederlaag huiswaarts keerde. SML treft in de kwartfinale op donderdag 3 mei fusieclub AZ 2000. “Leuk. Tegen mijn oude cluppie”, zei SML-trainer Roberto Straal, die zijn voetbalcarrière ooit begon bij Zuid Arnhem, de voorloper van AZ 2000.

De Paasberg was op sportpark De Bakenberg geen partij voor SML. “Maar we moesten na de openingsgoal toch nog heel lang wachten op de 2-0”, sprak Straal, die had gekozen voor een ploeg met enkele vaste eerste elftalspelers, spelers die wat vaker op de bank zitten en A1-junioren.
Na de snelle 1-0 van Mick Kuiper zorgden Rafik El Malki en twee keer Robin van Ussen voor een 4-0 ruststand. Kort na de pauze scoorde Boris de Kok 5-o. Danny van der Pol hielp SML in de 63e minuut een handje door de bal achter zijn eigen doelman te koppen: 6-0. Nog geen zestig tellen later miste Latif El Malki een strafschop, maar maakte die misser acht minuten voor tijd goed door fraai raak te schieten: 7-0. Boris de Kok nam de laatste twee treffers (strafschop en kopbal) voor zijn rekening: 9-0. Het sportieve duel werd uitstekend geleid arbiter Omar Khalifa.

“Het was de bedoeling de bal snel rond te laten gaan en dat is gelukt”, sprak SML-trainer Roberto Straal (foto), die met zijn hoofd al bij het competitieduel van zondag met Concordia Wehl was. De Achterhoekse ploeg, met 18 punten uit 19 wedstrijden de nummer laatst in de tweede klasse I, behaald in de laatste 3 wedstrijden 7 punten en heeft de aansluiting ineens weer gevonden. SML is voorlaatste met 19 uit 19.
Trainer William Gorissen van De Paasberg toonde zich na afloop een realist. “Het kwaliteitsverschil was te groot. In het spel van SML zat heel veel beweging en wij konden dan niet belopen.”

ARNHEM CUP
Voorronde
Dinsdag 3 april
SML – RKHVV                             2-2   (SML wns)
Eerste ronde    
   
Dinsdag 3 april
ESA – AVW’66                             0-3                                      
Duno – VDZ                                  1-3                              
Angeren – OVC ’85                      1-6                           
Eldenia – Eendracht                   3-3  (Eendracht wns)
Dinsdag 10 april
De Paasberg (za) – Elsweide     2-2  (De Paasberg wns)
DVOV – MASV                             1-2                
Dinsdag 17 april                                      
SML – De Paasberg (zo)            9-0        

Kwartfinales (terrein Eendracht, 20.00 uur)
Dinsdag 24 april
AVW ’66 – VDZ
Woensdag 25 april
De Paasberg (za) – Eendracht
Dinsdag 1 mei
OVC ’85 – MASV
Donderdag 3 mei
SML – AZ 2000