SML A1 onderuit, De Leeuw held VVO A1

8 november 2010 | Van onze AS-redactie

SML A1 was in de topper in de hoofdklasse M niet opgewassen tegen DVV A1: 3-5. VVO A1 leverde een puike prestatie door na rust een 3-1 achterstand bij RKHVV om te zetten in 3-4 winst. Victor de Leeuw scoorde een zuivere hattrick. 

HOOFDKLASSE M
SML A1 – DVV A1 3-5 (1-4).
SML A1 en DVV A1 begonnen beide ongeslagen en met 20 punten uit 8 duels aan hun topduel. De thuisclub keek echter al binnen het half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Achmed Lak bracht in de 34ste minuut de spanning terug, maar de gasten uit Duiven raakten hierdoor allerminst van slag. Nog voor rust liepen de bezoekers uit naar 1-4.
Adriaan Berfelo deed namens SML in de 70ste minuut weer wat terug: 2-5. Tien minuten later herstelde DVV de marge van 3 treffers (2-5), waarna Achmed Lak vlak voor tijd met zijn tweede treffer de eindstand op 3-5 bepaalde.
Trainer John Raaymann van SML A1 was na afloop duidelijk. “We hebben verloren door drie persoonlijke fouten. Daaruit scoorde DVV 3 keer. Maar het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd met van beide kanten mooie aanvallen. De overwinning van DVV was terecht. Die ploeg was in de duels net iets harder en scherper dan wij.”
SML A1 staat na 9 wedstrijden nu 3 punten achter op DVV A1, maar de koers is volgens Raaymann nog lang niet gelopen. “De competitie blijft tot het einde spannend. Je wordt geen kampioen door alleen van de concurrenten te winnen, dus wij moeten zorgen dat we er zaterdag uit tegen AZSV weer staan.”

RKHVV – VVO A1 3-4 (2-1).
Het op de voorlaatste plaats staande VVO A1 leverde op sportpark De Blauwenburcht in Huissen een knappe prestatie door een 4-3 zege op RKHVV A1. Toch verliep de openingsfase allerminst probleemloos voor de bezoekers. Door twee defensiefouten stond de Velpse ploeg tegen een gemotiveerde tegenstander al snel op een 2-0 achterstand.
Coach Willem Visser van VVO A1 trachtte door het inbrengen van twee wissels het tij te keren. De gasten kregen daarna wat meer grip op de tegenstander en vlak voor rust kwam VVO door een benutte strafschop van Sander Beek op 2-1.
Vlak na de pauze scoorde de thuisclub 3-1. Een omstreden treffer, want VVO dacht aan een overtreding en daarna nog aan een handsbal, voordat de bal in het Velpse doel verdween. De defensie van VVO bleef ook stilstaan, maar de arbiter floot niet. “En dat laatste telt”, aldus Visser.
Toch waren de bezoekers niet uit het veld geslagen. Integendeel. Na weer een wissel ging VVO achterin één-op-één spelen en dat sorteerde effect. Spits Victor de Leeuw scoorde een loepzuivere hattrick en werd de held van VVO: 3-4.
“De hele ploeg verdient een pluim voor de enorme inzet en de veerkracht. Maar Victor krijgt er nog één extra. Niet alleen door zijn 3 goals, maar in de laatste minuut stond hij als een echte rechtsback nog mee te verdedigen om de voorsprong vast te houden”, aldus Visser, die zich had geërgerd aan de grensrechter van RKHVV. “Die man vlagde werkelijk voor alles. Gelukkig had de scheidsrechter hem door en ging op zijn lijn meelopen.”
VVO is door de zege op RKHVV Beuningse Boys op de ranglijst gepasseerd en staat nu tiende met 7 punten uit 9 duels. Het Edese Blauw Geel’55 is twaalfde en laatste met 3 punten.

Uitslagen hoofdklasse M
DVC’26 A1 – AZSV A1                   2-5
Orion A1 – Beuningse Boys A1    6-0
Spero A1 – Blauw Geel’55 A1       7-0
Eldenia A1 – Longa’30 A1            2-1
SML A1 – DVV A1                           3-5
RKHVV A1 – VVO A1                      3-4