SML A1 krijgt les in countervoetbal

12 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

SML A1 heeft in de hoofdklasse M koploper Orion A1 niet kunnen verrassen. De Arnhemse ploeg verloor in Nijmegen met 3-0. Die stand was bij rust al bereikt. Voor SML A1 was het de eerste nederlaag.

HOOFDKLASSE M
Orion A1 – SML A1 3-0 (3-0).

SML voerde haar verdedigende taken niet goed uit en kwam in de eerste helft daarom overal een stap te laat. Orion kon naar hartelust de lange bal hanteren. In de aanval van Orion liep een aanvaller die daar wel raad mee wist. Binnen een half uur kreeg hij 3 kansen en het was ook 3 keer raak.
De bezoekers pakten de zaken in de tweede helft rigoureuzer aan. “We hadden toen 80 procent balbezit en na rust speelde de wedstrijd zich af op de helft van Orion”, vertelde trainer René Lubbers van SML na afloop. “Maar Orion had een soort handbalverdediging staan en als wij aanvielen zat er altijd wel een been of hoofd tussen.”
Op basis van de tweede helft had er volgens Lubbers meer ingezeten voor SML. “Maar dan moet je ook goed starten. Wij wilden voetballen, het spel maken, maar kregen een lesje in countervoetbal. Het was voor ons een goed leermoment en de overwinning voor Orion was verdiend.

Uitslagen Hoofdklassse M
Varsseveld A1 – RKHVVV A1                        3-3
Orion A1 – SML A1                                        3-0
ASZV A1 – Eldenia A1                                    3-3
DVC’26 A1 – Hatert                                       5-0
Grol – Longa’30 A1                                       1-1
WVC/SKVW/W’wijk A1 – Quick 1888 A1     6-0