Smalle basis breekt UDI in eindfase op

20 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De handballers van UDI hebben het zondag niet gered tegen Rapiditas. Bij rust stonden de Arnhemmers nog voor, maar daarna ging het fout: 19-26. Toch speelde UDI een goede wedstrijd.

UDI hadden een zware klus te klaren tegen de hooggeplaatste opponent. De ploeg wilde het bij vlagen goede spel van vorige week tegen Swift graag uitbouwen. Trainer Fred Wieland: “Dit hebben we ook gedaan. We hebben een prima wedstrijd gespeeld en konden ons 45 minuten met Rapiditas meten.”
Bij rust stonden de Arnhemse handballers zelfs voor met 12-10. Toch ging het in de tweede helft fout. Wieland: “Dat lag aan twee dingen. Onze hoeken die in de afgelopen wedstrijden nog garant stonden voor veel productiviteit, faalden volledig. Met name in goed uitgespeelde overtalsituaties, die we enorm veel hebben gehad, gingen de ballen er achter elkaar niet in. Daarnaast zag je toch weer het verschil tussen een ploeg met 5 gelijkwaardige wisselspelers en een ploeg die het gemis van 4 basisspelers moet opvangen met mensen uit het 2e team. Deze spelers moesten wederom voorafgaand aan de wedstrijd eerst een uur vol aan de bak bij hun eigen team. Dit alles brak ons in de eindfase op. De einduitslag van 19-26 zegt genoeg. Dit betekent dat er na rust 7 keer is gescoord. Dat kan niet op dit niveau. Toch is er voor een groot deel goed gespeeld. Dit geeft weer hoop.”